Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανανεώθηκαν οι Οδηγίες για τις Επιχειρήσεις Διάσωσης στη Μεσόγειο

metanastes 555444

Η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία,, έχει ανανεώσει τις κατευθυντήριες γραμμές του κλάδου για τις μεγάλες επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα, ανταποκρινόμενη στη συνεχιζόμενη κρίση στη Μεσόγειο. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι τα εμπορικά πλοία και τα πληρώματά τους έχουν μέχρι στιγμής βοηθήσει στη διάσωση πάνω από 50.000 ανθρώπους.

Οι κατευθυντήριες γραμμές εφαρμόζονται επίσης και σε άλλες περιοχές, όπου τα πλοία μπορούν να βοηθήσουν με επιχειρήσεις διάσωσης που περιλαμβάνουν μεγάλους αριθμούς μεταναστών ή προσφύγων, συμπεριλαμβανομένης της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές λαμβάνουν υπόψη τη σημαντική πείρα που αποκτήθηκε πρόσφατα από τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πληρώματά τους και υποστηρίζονται πλέον από ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων ναυτιλιακής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των European Community Shipowners' Associations, Asian Shipowners' Forum, International Transport Workers' Federation, European Transport Workers' Federation, Intercargo, Intertanko, IPTA και InterManager.

Μια σημαντική πτυχή των αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών είναι η μεγαλύτερη προσοχή που δίνεται στην εξασφάλιση ότι οι διασωθέντες έλαβαν την κατάλληλη φροντίδα και μετά την περιπέτεια τους όπως επίσης μεγάλη σημασία δίδεται και στην ασφάλεια και ευημερία των ναυτικών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες συχνά συνεπάγονται σημαντικό βαθμό κινδύνου.

Η καθοδήγηση έχει επίσης επεκταθεί για να περιλάβει πολύγλωσσες ανακοινώσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τα πλοία, όταν διασώζονται άτομα από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Οι συντάκτες του εγγράφου είναι σαφείς, τονίζοντας ότι οι οδηγίες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ως «βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης». Οι Ναυτιλιακές επιχειρήσεις πρέπει να είναι ελεύθερες να τις χρησιμοποιήσουν ή όχι , αν δεν κρίνεται σκόπιμο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους και των υφιστάμενων διαδικασιών της εταιρείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter