Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γαλλία: Άνδρας αποκεφαλίστηκε σε επίθεση - «Ισλαμική σημαία» είχε ο δράστης

ekrixi gallia

Ένας άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος σε επίθεση σε βιομηχανική μονάδα υγραερίου στη νοτιονατολική Γαλλία, ενώ αριθμός άλλων τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης που συνοδεύτηκε από εκρήξεις. Κοντά στη σορό βρέθηκε σημαία με μηνύματα στα αραβικά, εντείνοντας τους φόβους πως πρόκειται για νέο χτύπημα τζιχαντιστών σχεδόν έξι μήνες μετά τον εφιάλτη που έζησε η γαλλία. Η γαλλική εισαγγελία επιβεβαίωσε τον αποκεφαλισμό και ανακοίνωσε ότι την υπόθεση χειρίζονται οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.

Η επίθεση σημειώθηκε πριν το μεσημέρι της Παρσκευής σε μονάδα υγραερίου που βρίσκεται μεταξύ Λυόν και Γκρενόμπλ, στη νοτιονατολική Γαλλία.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters και τα γαλλικά ΜΜΕ, η επίθεση έγινε όταν δύο ένοπλοι έφτασαν με αυτοκίνητο στο εργοστάσιο, φέροντας σημαίες με μηνύματα στα αραβικά.

Χτύπησαν με το αυτοκίνητο τις πύλες του εργοστασίου και στη συνέχεια φιάλες υγραερίου με αποτέλεσμα να προκληθούν εκρήξεις.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Monde στις Βρυξέλλες, πληροφορήθηκε το συμβάν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον έλληνα πρωθυπουργό και τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ολάντ παρακολούθησε τις πρώτες εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα μαζί με τη Μέρκελ, η οποία δήλωσε συγκλονισμένη.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρίσκεται καθ' οδόν, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε ευαίσθητες τοποθεσίες γύρω από την Λυόν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία, η αποκεφαλισμένη σορός βρέθηκε έξω από την είσοδο του εργοστασίου.

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter