Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Όμιλος Grimaldi: Το πλοίο είχε ελεγχθεί πρόσφατα

euroferry olympia 1

Για την επιχείρηση διάσωσης του πλοίου ο όμιλος Grimaldi διόρισε αμέσως υπεύθυνη την ολλανδική εταιρεία SMIT Salvage, παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα διάσωσης, αναφέρει σε ανακοίνωση του στην οποία επισημαίνει ακόμη ότι το πλοίο ελέγχεται τακτικά από τις αρχές.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, στις 16 Φεβρουαρίου, στην Ηγουμενίτσα, το Euroferry Olympia έγινε έλεγχος από το Port State Control, η οποία ολοκληρώθηκε με θετική έκβαση. Το πλοίο υπόκειται σε τακτικούς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές όπως απαιτείται από τη διεθνή νομοθεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Equasis κάθε 5ετία τον Φεβρουάριο πραγματοποιεί κανονικά τη μεγάλη επιθεώρηση. Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1995 και ανήκει στην κλάση του Ιταλικού Νηογνώμονα RINA.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην Κέρκυρα χθες προς το μεσημέρι οι διασωθέντες επιβάτες του πλοίου. Μετά από ελέγχους από τις ελληνικές αρχές, προσφέρθηκε στους διασωθέντες πλήρης βοήθεια και διαμονή σε ξενοδοχείο από τον όμιλο Grimaldi, ενώ περιμένουν να λάβουν το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές για να προχωρήσει η μεταφορά τους στους τόπους διαμονής τους.
Με άλλη ανακοίνωση του ο όμιλος Grimaldi σημειώνει ότι σε ό,τι αφορά την κατάσταση του σκάφους, χάρη στο συνεχές έργο των πυροσβεστικών συνεργείων, η φωτιά στο Euroferry Olympia είναι αυτή τη στιγμή υπό έλεγχο, ενώ συνεχίζονται οι δραστηριότητες ψύξης του πλοίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter