Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενθαρρυντικά τα πρώτα "δείγματα γραφής" από τα δρομολόγια με τα "Karavakia"

0KARAVAKIAOLYMPIA

Μπορεί ο άστατος καιρός το προηγούμενο διάστημα να επηρέασε αρνητικά την κίνηση στα δρομολόγια της "Karavakia Thessaloniki Waterbus", ωστόσο οι υπεύθυνοι της κοινοπραξίας ελπίζουν πως η σεζόν θα κλείσει θετικά και "η καλοκαιρία θα τραβήξει καθ' όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, και γιατί όχι και τον Οκτώβριο", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρίας, Νίκος Τσαμασλής.
"Ο καιρός σαφώς και επηρέασε την κίνηση στα δρομολόγια που εκτελούμε, με αποτέλεσμα αυτά να μην είναι στα περσινά επίπεδα", σημείωσε ο κ. Σταμασλής, ο οποίος διατηρεί, ωστόσο, την αισιοδοξία του. "Έχοντας κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης, εγχώριων και ξένων, πιστεύουμε ότι η σεζόν θα κλείσει θετικά" τόνισε.
Τα "Karavakia Thessaloniki Waterbus", με το γνωστό τους μότο, "Κάθε Μέρα Θάλασσα", εκτελούν δρομολόγια με τον "Κωνσταντή" και με τον "Άγιο Γεώργιο", συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών, ενώ το ντεμπούτο του έκανε φέτος και το ταχύπλοο "Ολυμπία", που συνδέει την πόλη με την Αγία Τριάδα.
"Κάναμε πράξη τη δέσμευση που αναλάβαμε και προσεγγίσαμε για πρώτη φορά, μετά περίπου 40 χρόνια και την Αγία Τριάδα, ζωντανεύοντας μνήμες του παρελθόντος", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσαμασλής και πρόσθεσε: "ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Κάναμε την τοπική κοινωνία της Αγίας Τριάδας να χαμογελάσει και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό".
"Karavakia Thessaloniki Waterbus"
Η κοινοπραξία "Karavakia Thessaloniki Waterbus" αποτελείται από μια ομάδα επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης. Τα δε δρομολόγια πραγματοποιούνται από Μάιο έως και Οκτώβριο.
Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των πλοίων, ο πλήρως ανακαινισμένος "Κωνσταντής" έχει μήκος 24 μέτρα, και χωρητικότητα 180 επιβάτες. Διαθέτει εσωτερικό σαλόνι, καθίσματα, κλιματισμό και τηλεοράσεις. Για τα παιδιά υπάρχει ειδική αίθουσα, ενώ λειτουργεί και μπαρ.
Ο "Άγιος Γεώργιος" με μήκος 18 μέτρα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες. Είναι ένα αξιόπλοο, παραδοσιακό σκαρί με δύο ?ηχανές General Motors Marine, που διαθέτει σαλόνι, στο οποίο λειτουργούν αυτόματα μηχανήματα πώλησης.
Το νέο υπερσύγχρονο ταχύπλοο "Ολυμπία", με μήκος 23,5 μέτρα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 170 επιβάτες. Το σκάφος, το οποίο έχει ναυπηγηθεί σε ελληνικό ναυπηγείο στη Σαλαμίνα, διαθέτει δύο μηχανές τύπου General Motors, ιπποδύναμης 539 BHP, έκαστη. Διαθέτει μπαρ και τουαλέτα.
Και τα τρία καραβάκια διαθέτουν τουαλέτες ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα. Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή. Ο δε χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter