Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ώρα» Εισαγγελέων για το Norman Atlantic

norman3 thumb large

Εισαγγελική έρευνα εν εκτάσει αναφέρουν ότι θα συμβεί το επόμενο διάστημα από την Ιταλική πλευρά Ιταλικά μ.μ.ε. σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εξειδικευμένος εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να επιβιβαστεί συνοδεία εμπειρογνωμόνων στο μοιραίο πλοίο προκειμένου να διαπιστωθεί αν στους χώρους ενδιαίτησης και τα γκαράζ του πλοίου υπάρχουν πτώματα πιθανότατα εκ των λιστών των αγνοούμενων, όπως αυτές πλέον έχουν διαμορφωθεί με βάση τα νεότερα στοιχεία. Τα ιταλικά μ.μ.ε. κάνουν λόγο για «δέσμευση» του πλοίου από τις Εισαγγελικές αρχές μέχρι της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Στο μεταξύ από ελληνικής πλευράς και με βάση τα όσα είχε αναφέρει πρόσφατα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά ζήτησε όλα τα στοιχεία προκαταρκτικής έρευνας που έχει διαταχθεί και εξελίσσεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά περί του αξιόπλοου του Norman Atlantic αλλά και το κατά πόσο τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας από πλευράς των ελληνικών αλλά και των ιταλικών Αρχών.

Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να περιέλθει επίσης όλο το προανακριτικό υλικό που θα συγκεντρωθεί από τις Ιταλικές αρχές μαζί με το φάκελο του πλοίου που αναφέρεται στις επιθεωρήσεις κλπ. Σημειώνεται ότι η εισαγγελία Πειραιά διέταξε την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για δύο κακουργήματα: για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος, αλλά και για εμπρησμό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι Εισαγγελικές αρχές σε Ελλάδα και Ιταλία συνεπικουρούμενες από τις Λιμενικές αρχές θα διερευνήσουν επίσης αν τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη συνθήκη Σέγκεν .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter