Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Να επιταχυνθούν οι έρευνες για τις ευθύνες της τραγωδίας στο Norman Atlantic ζητά ο ΔΝΟ

norman atlantic 5

O Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ) θα πρέπει να αναλάβει  δράση για την διερεύνηση των αιτιών των ναυτικών τραγωδιών στο Norman Atlantic και στο κορεατικό επιβατηγό Sewol  (βούλιαξε τον Απρίλο του 2014 με 304 νεκρούς) δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΔΝΟ κ. Koji Sekimizu, στη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook.

Το 2014 θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη χρονιά με πολύ σοβαρά θαλάσσια ατυχήματα σε επιβατηγά πλοία, με την τραγωδία της βύθισης του MV Sewol και τη φωτιά στο πλοίο  Norman Ατλαντικού, είπε ο  Sekimizu.

Ο ΔΝΟ πρέπει να αναλάβει δράση για τη διερεύνηση των θαλάσσιων ατυχημάτων και τη βελτίωση των προτύπων ασφάλειας των επιβατηγών πλοίων. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνω έκκληση στις κυβερνήσεις μέλη του ΔΝΟ να επανεξετάσουν  το σημερινό επίπεδο των προτύπων ασφάλειας των επιβατηγών πλοίων στην Επιτροπή Ναυτικής Ασφάλειας τον Ιούνιο και να συζητήσουμε πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε το σύστημα.

Επίσης ο Koji Sekimizu καλεί τις αρχές της Ιταλίας και της Ελλάδας να επιταχύνουν τη διαδικασία της έρευνας και να υποβάλουν τα πορίσματα στον ΔΝΟ το συντομότερο δυνατόν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter