Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το πολυνομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του Υ.Ν.Α. στο TheSeaNation

mousouroulis-789

Mε κεντρικό άξονα την ανασυγκρότηση του οργανισμού του υπουργείο Ναυτιλίας και την υπαγωγή σε αυτό του Λιμενικού Σώματος, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα για διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του Υ.Ν.Α.

Όπως ανέφερε και νωρίτερα το TheSeaNation, για πρώτη φορά εισάγονται στην ποντοπόρο ναυτιλία ατομικές συμβάσεις εργασίας κυρίως για τα κατώτερα πληρώματα, αλλά και ρυθμίσεις μέσω των οποίων απλουστεύονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εγκατάσταση γραφείων ναυτιλιακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Παράλληλα συστήνονται τέσσερα λιμενικά δίκτυα στα οποία θα συμπεριληφθούν τα δώδεκα λιμάνια εθνικής σημασίας. Συγκεκριμένα συστήνονται και λειτουργούν ως holding εταιρείες:

-Το Αττικό Λιμενικό Σύστημα με επικεφαλής τον ΟΛΠ στον οποίο εντάσσονται Ραφήνα, Λαύριο, Ελευσίνα.
-Το σύστημα Β. Ελλάδας όπου υπό τον ΟΛΘ θα υπαχθούν Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα.
-Το σύστημα Δυτ. Ελλάδας με Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα.
-Ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου.

Ακόμα, προβλέπεται ο πλήρης διαχωρισμός στα λιμάνια των δραστηριοτήτων δημοσίου συμφέροντος από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο παραχώρησης ενώ επίσης προβλέπονται ρυθμίσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας καθώς και για την πρόσβαση των σπουδαστών των ΑΕΝ στα πλοία.

Τέλος, υπάγεται οριστικά το Λιμενικό Σώμα στο υπουργείο Ναυτιλίας, επανακαθορίζονται ο ρόλος του και οι αρμοδιότητες του, ενώ καταρτίζεται το νέο οργανόγραμμα του με τις νέες διευθύνσεις και καταργείται η Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter