Ε.Ε.Ε. - Μ. Τραυλού: Η ελληνική ναυτιλία καλωσορίζει την απόφαση του ΙΜΟ για ένα νέο γύρο συζητήσεων προς επίτευξη ενός διεθνούς πλαισίου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία

0MeTrayl26a1 Small

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στο Λονδίνο, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού δήλωσε:
«Η ελληνική ναυτιλία καλωσορίζει την απόφαση του ΙΜΟ για ένα νέο γύρο συζητήσεων προς επίτευξη ενός διεθνούς πλαισίου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία.
Ας αποτελέσει αυτό μια δεύτερη ευκαιρία για ουσιαστικό διάλογο επί ρεαλιστικών προτάσεων με γνώμονα μια πρακτικά εφαρμόσιμη παγκόσμια συμφωνία, αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα.
Οι προσεχείς διαπραγματεύσεις είναι καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενεργειακής μετάβασης της ναυτιλίας στην απανθρακοποίηση.»