Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέος νόμος περιορίζει την απόρριψη Ballast Water από τα πλοία

0Ballast 3

Έχουν τεθεί σε ισχύ νέοι νόμοι που θα προστατεύσουν περαιτέρω τις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου εμποδίζοντας τα πλοία να απορρίπτουν δυνητικά επιβλαβή είδη στη θάλασσα.
Οι κανονισμοί του 2022 για την εμπορική ναυτιλία (έλεγχος και διαχείριση του νερού έρματος και των ιζημάτων των πλοίων) εισάγουν νομοθεσία στο δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου που ελέγχει την απόρριψη του νερού έρματος των πλοίων στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Με την εισαγωγή της Σύμβασης διαχείρισης του ερματικού ύδατος στο δίκαιο του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου θα προστατεύονται από επιβλαβή υδρόβια είδη και παθογόνους παράγοντες που ενδέχεται να υπάρχουν στο νερό έρματος από πλοία του Ηνωμένου Βασιλείου και πλοία με ξένη σημαία που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από διεθνή ταξίδια.
Στόχος είναι να αποτραπεί η εισαγωγή ειδών που δεν υπάρχουν ακόμη στο Ηνωμένο Βασίλειο και να διασφαλιστεί ότι οι αποικίες των οργανισμών που μπορεί να υπάρχουν ήδη δεν υποστηρίζονται περαιτέρω από νέες εισαγωγές.
Η νέα νομοθεσία, που προτάθηκε από την Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής (MCA), βασίζεται στη διεθνή Σύμβαση Διαχείρισης Ερματικού Ύδατος που αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter