Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ρότα μηδενικών GHG η MSC Cruises

0MSC Bellissima

Η MSC Cruises έχει δεσμευτεί να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) στη θαλάσσια λειτουργία κρουαζιέρας έως το 2050.

Ο στόχος αυτός ο οποίος θα καλύπτει τόσο την MSC Cruises όσο και την Explora Journeys υπερβαίνει τη φιλοδοξία του ΙΜΟ να μειώσει τις εκπομπές από τη ναυτιλία κατά 50 τοις εκατό έως το 2050. Να σημειωθεί ότι η MSC Cruises έχει προσυπογράψει στην πρωτοβουλία Getting to Zero Coalition που καλεί τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τη βιομηχανία για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες πολιτικές και επενδύσεις που μπορούν να τροφοδοτούν την ενεργειακή μετάβαση τα επόμενα χρόνια.
Η MSC τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της εισαγωγής μέτρων ενεργειακής απόδοσης και λειτουργικής βελτίωσης σε ολόκληρο τον στόλο της. Έχοντας εισαγάγει ετήσια βελτίωση της αποδοτικότητας κατά 2-4 τοις εκατό σε ολόκληρο τον στόλο, η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει ότι μέχρι το 2019 είχε επιτύχει βελτίωση της αποδοτικότητας κατά 28 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2008 και είναι "σε καλό δρόμο" για την επίτευξη του στόχου μείωσης έντασης 40 τοις εκατό του ΙΜΟ για το 2030.
Η εταιρεία συμμετέχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα της βιομηχανίας που επιδιώκουν να αναπτύξουν τις τεχνολογίες και τα καύσιμα που προσφέρουν τη δυνατότητα να επιτρέψουν τα πλοία μηδενικών εκπομπών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter