Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Club of Rome βράβευσε την HELMEPA

0hel vrav

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, σε εκδήλωση στην Αθηναϊκή Λέσχη, το Ελληνικό Παράρτημα της Λέσχης της Ρώμης βράβευσε την HELMEPA για «τη διαχρονική ευαισθησία της και τις δράσεις της για την προστασία του περιβάλλοντος». Το βραβείο παρέλαβε η Γενική Γραμματέας της ένωσης κυρία Ειρήνη Νταϊφά.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του Green Award Foundation και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA κ. Δημήτρης Ματθαίου, CEO της Arcadia Shipmanagement Co. Ltd, για τις προσπάθειες της ναυτιλίας για αειφόρο ανάπτυξη και τη σημασία της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού για την επίτευξη της.
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Μητσάτσος ευχαριστώντας το Club of Rome για τη διάκριση, μίλησε για τις εθελοντικές δραστηριότητες της HELMEPA στη ναυτιλία από το 1982, αλλά και για την προστασία των ακτών και θαλασσών της πατρίδας μας με προγράμματα για παιδιά και εκστρατείες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Τόνισε πως σήμερα η μεγαλύτερη απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, αλλά και για τον ίδιο τον άνθρωπο είναι τα πλαστικά στη θάλασσα, που μπορεί «να καταλήξουν στο πιάτο μας»!
Αξίζει να σημειωθεί πως “The Club of Rome” ήταν ένας από τους πέντε διεθνείς οργανισμούς υποστηρικτές της ΗELMEPA κατά την ίδρυση της, με προτροπή του αείμνηστου Γ.Π. Λιβανού.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος κ. Χαράλαμπος Μαυρειδόπουλος ανέφερε πως στους βασικούς στόχους τους είναι τώρα η προετοιμασία ηγεσίας της νεολαίας (youth leadership) για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι της HELMEPA και της Λέσχης της Ρώμης συμφώνησαν να διερευνήσουν τρόπους στενότερης συνεργασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter