Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ειδικό Σεμινάριο της HELMEPA για τα ναυτιλιακά καύσιμα ενόψει 2020

0ΧΕΛ

Ένα ειδικό μονοήμερο Σεμινάριο αφιερωμένο στα ναυτιλιακά καύσιμα προσέφερε στα Μέλη της η HELMEPA χθες, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, στο φιλόξενο χώρο του αμφιθεάτρου της Εταιρείας Μέλους Olympic Shipping and Management S.A.
Εκ μέρους της HELMEPA, η Εκτελεστική Συντονίστρια, κα Κριστιάνα Πρεκεζέ, χαιρετίζοντας τους περίπου 80 συμμετέχοντες, τόνισε πως η διοργάνωση του Σεμιναρίου εμπίπτει στην αποστολή της Ένωσης να προσφέρει έγκυρη και άμεση ενημέρωση στα Μέλη σε θέματα που απασχολούν τη διεθνή ναυτιλία και άπτονται της ασφαλούς και περιβαλλοντικά φιλικής λειτουργίας του πλοίου.
Ο Πρόεδρος και CEO της φιλοξενούσης Εταιρείας και Μέλος του Δ.Σ. της HELMEPA, κ. Γεώργιος Κ. Καραγεωργίου, καλωσορίζοντας το ακροατήριο, ανέφερε πως οι αυστηροί περιβαλλοντικοί κανονισμοί είναι πλέον μέρος της ζωής μας και ευχαρίστησε όλους για την προθυμία τους να ενημερωθούν για τα νέα καύσιμα ώστε να βοηθηθούν όλοι, εταιρείες και αξιωματικοί, στη νέα πραγματικότητα.
Διευθυντικά και ανώτερα στελέχη, αρχιμηχανικοί και αξιωματικοί μηχανής 31 Εταιρειών Μελών, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των κ.κ. Βασίλη Σταματόπουλου, Business Development Manager της ειδικής υπηρεσίας VeriFuel του Bureau Veritas, και Πάνου Ζαχαριάδη, Τεχνικού Διευθυντή της Atlantic Bulk Carriers and Management Ltd. και Μέλους του Δ.Σ. της HELMEPA.
Μοιραζόμενοι την πλούσια γνώση τους πάνω στο θέμα αλλά και την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στις σχετικές ομάδες εργασίας του ΙΜΟ, οι δύο εισηγητές διερεύνησαν το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ναυτιλιακά καύσιμα από 1 Ιανουαρίου 2020 με την είσοδο σε ισχύ του παγκόσμιου ορίου περιεκτικότητας θείου 0,5% και εστίασαν ιδιαίτερα στην πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων, που ενδέχεται να ανακύψουν κατά την τροφοδοσία και χρήση των νέων καυσίμων καθώς και τους ελέγχους Κρατών Λιμένα.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων αλλά και στη ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε, απαντήθηκε πλήθος ερωτήσεων και δόθηκαν πρακτικές οδηγίες και συμβουλές, μεταξύ άλλων, για την πρώτη μεταβατική περίοδο εφαρμογής του Κανονισμού, το ζήτημα των δειγματοληψιών για τους ελέγχους ποιότητας αλλά και συμμόρφωσης, το καίριο θέμα της εκπαίδευσης των πληρωμάτων μηχανής στη χρήση των νέων καυσίμων και τις «παγίδες» που μπορεί να κρύβουν οι διαφορετικές τους ιδιότητες κ.α.
Κλείνοντας το Σεμινάριο, ο Πρόεδρος της HELMEPA, Δρ. Γεώργιος Γράτσος, ευχαρίστησε θερμά την Olympic Shipping and Management S.A. για τη φιλοξενία και τη συνδρομή της στην υλοποίηση του Σεμιναρίου και επιφυλάχθηκε για μια ανάλογη ενημερωτική πρωτοβουλία της HELMEPA στους πρώτους μήνες εφαρμογής του νέου Κανονισμού για έναν απολογισμό αλλά και ανταλλαγή εμπειριών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter