Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άλλη μια πετυχημένη επιχείρηση της MedTugs για το «Cathrine» στην Σίφνο

medtugs4

Με απόλυτη ασφάλεια ανελκύσθηκε και απομακρύνθηκε, από την κοινοπραξία Med Tugs, από το σημείο στο οποίο ημιβυθίσθηκε στην Σίφνο, η θαλαμηγός Cathrine, η οποία ως γνωστόν κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες προσέκρουσε στην βραχονησίδα Κατριανή, την περασμένη Πέμπτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ένας από τους οκτώ επιβαίνοντες σε αυτήν.

Η κοινοπραξία Med Tugs από την πρώτη κιόλας στιγμή βρέθηκε δίπλα στο ημιβυθισμένο σκάφος με δύο ναυαγοσωστικά σκάφη της, τα Vernicos Sifnos και Karapiperis 18, ενώ στην συνέχεια οργάνωσε και όλη την επιχείρηση ανέλκυσης, μεταφοράς, αλλά και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής με ειδικά απορρυπαντικά φράγματα, τα οποία αναπτύχθηκαν γύρο από το Cathrine.

Χθες, σε λιγότερο από μια εβδομάδα δηλαδή μετά το συμβάν, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη ασφάλεια από την Med Tugs όλες οι αναγκαίες εργασίες που απαιτούνταν ώστε το σκάφος να ανελκυσθεί και να μεταφερθεί με ασφάλεια και με ταχύτητα από την βραχονησίδα της Σίφνου Κατριανή, χωρίς να σημειωθεί καμιά ρύπανση στην περιοχή δεδομένου πως είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από την κοινοπραξία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις αναφορές του Λιμενικού Σώματος «στο σκάφος έχει αναφερθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων».

Η αξία του πολυτελούς σκάφους Cathrine εκτιμάται στα 4 εκατ. δολάρια. Ναυπηγήθηκε το 2010, ενώ κατά την διάρκεια του 2015 έγιναν εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού του σε επίπεδο υποδομών, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ επιβάτες. Έχει μήκος 25,91 μέτρων, πλάτος 6,27 μέτρων και βύθισμα 2,40 μέτρων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 8 επιβάτες, διαθέτει δε πλήρωμα 4 ατόμων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter