Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξεκίνησαν οι δράσεις της Εκστρατείας «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη»

0HEL2

Ενθαρρυντικό είναι το ξεκίνημα της φετινής εκστρατείας «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» με μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε διάφορες χώρες.

Η εκστρατεία, που συντονίζει στην Ελλάδα για 6η συνεχή χρονιά η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, μεταξύ 3 Μαΐου και 3 Ιουνίου 2019, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους για το σημαντικό πρόβλημα των πλαστικών και άλλων απορριμμάτων που ρυπαίνουν θάλασσες, ακτές, ποτάμια, δάση και γενικά το φυσικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις, 3.000 εθελοντές από εταιρείες-Μέλη της HELMEPA, Πρεσβείες, ΟΤΑ και Λιμενικές Αρχές, σχολεία όλων των βαθμίδων και τοπικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει 51 καθαρισμούς σε παραλίες, βυθούς και χερσαίες περιοχές σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Aστυπάλαια, Βόλο, Βόνιτσα, Γιαννιτσά, Γιαννιτσοχώρι Ηλείας, Γούρνες Ηρακλείου, Γύθειο, Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, Ζάκυνθο, Ιεράπετρα, Κορησό Καστοριάς, Λάρισα, Λέρο, Λήμνο, Μπάλι και Πλακιά Ρεθύμνου, Νάξο, Νέα Μηχανιώνα, Νεάπολη και Σκάλα Λακωνίας, Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, Νέστο, Ορεστιάδα, Πέραμα, Πήλιο, Ραφήνα, Σταυρούπολη, Χίο και Ωροπό.
Στο μεταξύ, η HELMEPA την 6 Μαΐου συντόνισε μία πρωτότυπη δράση καθαρισμού του αρχαιολογικού χώρου Ηραίου Περαχώρας σε συνδυασμό με υποβρύχιο καθαρισμό της Λίμνης Βουλιαγμένης, σε συνεργασία με την Ένωση Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού-Πατραϊκού «Ο Νηρέας», το Σύλλογο Αυτοδυτών Λουτρακίου (ΣΑΛ) και τη συμμετοχή μαθητών-Ναυτίλων του 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου. Η πρωτοβουλία είχε έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς, πλην της ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το σκάφος «Άγγελος των Θαλασσών» στο λιμάνι της Κορίνθου και να ενημερωθούν από τον ερευνητή κ. Ν. Βογιατζάκη για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δελφινιών του Κορινθιακού αλλά και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από την υπεραλίευση και την αυξανόμενη ρύπανση με πλαστικά. Επίσης, επισκέφτηκαν την Έκθεση που πρόσφατα δημιούργησε ο ΣΑΛ στο Λουτράκι με τα ευρήματα από τους πολυάριθμους καθαρισμούς βυθού που έχει πραγματοποιήσει ο Σύλλογος στην ευρύτερη περιοχή.
Οι εθελοντικές δράσεις καθαρισμού συνεχίζονται μέχρι τις αρχές Ιουνίου και όσοι ενδιαφέρονται να εκφράσουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της Εκστρατείας http://helmepa.gr/εθελοντικοί-καθαρισμοί/ ή να επικοινωνήσουν με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης για περισσότερες πληροφορίες, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210-9343088.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter