Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προτεραιότητα του ICS η μείωση των sulphur και greenhouse gas

0PoulssonEsbenweb

Το θέμα των καυσίμων και της μείωσης των αέριων ρύπων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του International Chamber of Shipping (ICS) την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Esben Poulsson έκανε λόγο για εποχή πολλαπλών τύπων καυσίμων για να σημειώσει την αναγκαιότητα καθώς πλησιάζει το 2020 να λάβει ο ΙΜΟ έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την εφαρμογή που αναφέρονται στην ασφάλεια και τη συμβατότητα στα λιμάνια. Να σημειωθεί ότι διοικητικό συμβούλιο του ICS κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα είναι ζωτικής σημασίας για την Επιτροπή προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος του ΙΜΟ να ολοκληρώσει το έργο αυτό κατά τη σύνοδό του το Μάιο του 2019. Ο Esben Poulsson στις αναφορές του επεσήμανε το ρόλο των προμηθευτών καυσίμων ενόψει του 2020 για την παροχή επαρκών ποσοτήτων καυσίμων ασφαλών και συμβατών με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο ενώ τόνισε ότι ο εφοπλισμός θα πρέπει να προετοιμαστεί γρήγορα ενόψει του 2020 με βάση το πλαίσιο του ΙΜΟ Όσον αφορά για τον εκμηδενισμό του CO2 ο κ. Poulsson τόνισε ότι την προσεχή δεκαετία θα απαιτηθούν μεγάλες επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη καυσίμων και συστημάτων πρόωσης με μηδενικό CO2
Τέλος το διοικητικό συμβούλιο του ICS επικύρωσε επίσης τη σύσταση της προς τον ΙΜΟ να δρομολογήσει μια συνολική αναθεώρηση της σύμβασης STCW του ΙΜΟ που διέπει τους ναυτικούς και τα πρότυπα κατάρτισης και πιστοποίησης τους , θέτοντας το ερώτημα ως προς το κατά πόσον το καθεστώς STCW, που αποτελεί μετεξέλιξη του 1995, είναι κατάλληλο για τον 21ο αιώνα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter