Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Βλέπει» και άλλα λιμάνια να απαγορεύουν τα open-loop scrubbers το SeaIntelligence

0open loop scrubber system

Με δύο από τους τρεις μεγαλύτερους προορισμούς ανεφοδιασμού στον κόσμο με απαγόρευση των open-loop scrubbers δημιουργεί τάση την οποία και επισήμανε το SeaIntelligence αμέσως μετά την γνωστοποίηση του λιμένα της Fujairah να απαγορεύσει τις συγκεκριμένες «συσκευές». Σύμφωνα με στοιχεία του Lloydslist σχολιάζοντας τη διαφορά στο κόστος των «ανοικτών» scrubbers έναντι των «κλειστών» το SeaIntelligence σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν- υιοθετήσουν και άλλα λιμάνια την απαγόρευση των open-loop scrubbers ενώ τονίζει ότι τα open-loop scrubbers ουσιαστικά «γελοιοποιούν» τα προβλεπόμενα οφέλη για την προστασία του περιβάλλοντος από το sulphur cap και την σχετική απόφαση του ΙΜΟ για μείωση των συγκεκριμένων αέριων ρύπων. Επίσης σημειώνει ότι αν και η πλειοψηφία των τακτικών γραμμών επιλέγουν να καταναλώνουν καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, μια σειρά από μεγάλες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της Maersk και Mediterranean Shipping Co, υιοθετούν την τεχνολογία των scrubbers με την MSC να ανακοινώνει πρόσφατα τη συμφωνία χρηματοδότησης για την τοποθέτηση σε 86 πλοία της scrubbers. Το SeaIntelligence πάντως στο σχολιασμό του κάνει λόγο για συνέχιση των συζητήσεων περί των scrubbers μέσα στο τρέχον έτος «βλέποντας» ότι οι περισσότεροι πλοιοκτήτες τηρούν στάση αναμονής για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογωνμόνων σε λιμενικά ζητήματα το θέμα των καταλοίπων, της διαχείρισης τους αλλά και του κόστους συλλογής τους δεν έχει απασχολήσει ακόμη... τα λιμάνια παρά το γεγονός ότι το 2020 είναι πολύ κοντά και σίγουρα θα απαιτηθούν ειδικές εγκαταστάσεις. 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter