Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τα Μέλη της INTERMEPA επικεντρώνονται στη μάχη κατά της ρύπανσης από πλαστικά

0Photo 1

Γιορτάζοντας 12 χρόνια λειτουργίας της INTERMEPA – International Marine Environment Protection Association, η Συντονιστική της Επιτροπή συναντήθηκε στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου, με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης Ποσειδώνια 2018. Παρόντα μέλη της Επιτροπής ήταν οι Warwick Norman, Πρόεδρος της AUSMEPA, Γιώργος Τσαβλίρης, Πρόεδρος της CYMEPA, Δρ. Γιώργος Γράτσος και Δημήτρης Μητσάτσος, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της HELMEPA αντίστοιχα, Joseph Hughes και Carleen Lyden-Walker, Πρόεδρος και Εκτελεστική Διευθύντρια της NAMEPA αντίστοιχα, και Sadan Kaptanoglu, Πρόεδρος της TURMEPA. Ο Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA Νίκος Μπαφαλούκος και ο Νομικός Σύμβουλος Νίκος Γερασίμου μαζί με την Κριστιάνα Πρεκεζέ, Εκτελεστική Συντονίστρια και τον Κώστα Τριανταφύλλου, Βοηθό Εκτελεστικό Συντονιστή, ήταν επίσης παρόντες.
Με την έναρξη της συνάντησης, ο Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλες τις MEPAs ευτυχισμένη 12η επέτειο και κάλεσε κάθε Ένωση να παρουσιάσει τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διετίας. Συζητήθηκαν ιδέες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των MEPAs, ενώ ο κ. Μπαφαλούκος ενημέρωσε την Επιτροπή για τις εξελίξεις σχετικά με τη νεοσύστατη MEPA των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (UAEMEPA).
Σε συνέχεια της πρότασης της Αντιπροέδρου της INTERMEPA, κας Kaptanoglu, για την υιοθέτηση ενός κοινού θέματος ανά διετία, η Επιτροπή αποδέχθηκε ομόφωνα την ιδέα της Εκτελεστικής Συντονίστριας της HELMEPA όπως όλες οι MEPA εστιάσουν τις δραστηριότητές τους στην καταπολέμηση της ρύπανσης από πλαστικά με θέμα “Beat Plastic Pollution”, εμπνευσμένο από τη φετινή "Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών", που γιορτάζεται σήμερα, 8 Ιουνίου.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό της INTERMEPA, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα όπως ο κ. Norman και η κα Kaptanoglu συνεχίσουν να υπηρετούν για μια ακόμη διετή θητεία ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα. Και οι δύο ευχαρίστησαν την Επιτροπή για την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους σε αυτούς και έκλεισαν τη συνάντηση με την ευχή για κάθε επιτυχία στις προσπάθειες όλων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter