Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βραβεύτηκε η Polyeco

polyeco awards 2017

Τρία βραβεία απέσπασε φέτος η Polyeco στα Waste & Recycling Awards 2017. Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία Hazardous Recycling Business η Polyeco κέρδισε το πρώτο βραβείο για την διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων στο Τζιμπουτί, καταφέρνοντας τη σημαντική μείωση της ποσότητας αποβλήτων που θα κατέληγαν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Το βραβείο παρέλαβε ο κος Παναγιώτης Μανωλόπουλος, Waste Operations Manager, Polyeco Group, ο οποίος δήλωσε «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε ένα πολύ απαιτητικό έργο απομάκρυνσης 4000 τόνων ρυπασμένου χωμάτων και άλλων υλικών με βαρέα μέταλλα, ρύποι οι οποίοι είναι τοξικοί και καρκινογόνοι, εντός του προγραμματισμένου χρονικού πλαισίου, βάζοντας ένα τέλος σε ένα σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο 14 ετών μεταξύ των κρατών της Αιθιοπίας και του Τζιμπουτί».

Ακόμη ένα βραβείο απέσπασε επίσης η Polyeco στην κατηγορία Innovative Waste Management Treatment, για την επιτυχή διαχείριση και λειτουργία της εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων του Μαυρικίου, που κατέστησε ιδιαίτερα αποτελεσματικές και αποδοτικές τις ενέργειες επεξεργασίας και ανακύκλωσης αποβλήτων στη χώρα. Το βραβείο παρέλαβε ο κος Ηλίας Αβραμίκος, International Services Director, Polyeco Group, σημειώνοντας: «Η παρουσία της Polyeco στον Μαυρίκιο ξεκίνησε πριν οκτώ χρόνια, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στρατηγικής της εταιρίας. Το συγκεκριμένο έργο που πραγματοποιεί η Polyeco δεν είναι μια απλή υπηρεσία λειτουργίας εγκατάστασης επικίνδυνων αποβλήτων αλλά είναι μια συντονισμένη προσπάθεια μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Μαυρικίου ώστε να διαμορφωθεί το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της χώρας για την αποτελεσματική διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων σε συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές.

Είμαστε διπλά περήφανοι για το έργο αυτό, καθώς εκτός από τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας για τη διαχείριση αποβλήτων στη χώρα τόσο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όσο και στους εμπλεκόμενους βιομηχανικούς φορείς και συμβάλουμε στην ευρύτερη προστασία ενός ευαίσθητου οικοσυστήματος όπως αυτό του Μαυρικίου».

Τέλος, το έργο της Polyeco αναγνωρίστηκε και στην κατηγορία Corporate Social Responsibility & Waste Management, όπου η εταιρία τιμήθηκε με Υψηλή Διάκριση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της, μέσω της πρωτοβουλίας PCAI (Polyeco Contemporary Art Initiative) της Polyeco για την σύγχρονη τέχνη, η οποία δίνει έναυσμα σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα που καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Το βραβείο παρέλαβε ο κος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group, τονίζοντας ότι: «Σαν Όμιλος προσφέρουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια τις υπηρεσίες μας εδώ και 40 χρόνια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της απορρύπανσης του Σαρωνικού κόλπου, ενώ δραστηριοποιούμαστε και σε διεθνές επίπεδο, έχοντας θυγατρικές σε 9 χώρες. Στα φετινά βραβεία, αναγνωρίζεται και η δράση μας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης, με την οποία χρησιμοποιούμε την τέχνη ως μέσο περιβαλλοντικής αφύπνισης της κοινωνίας, αλλά και τα παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούμε στην Ελλάδα και τα οποία επεκτείνουμε και στις άλλες χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Εκτιμώντας την τριπλή αυτή διάκριση, η Polyeco δεσμεύεται να συνεχίσει να ακολουθεί πιστά το όραμά της για τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, την αποτελεσματική συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη και την ανάδειξη των αξιών του επαγγελματισμού, της έρευνας και καινοτομίας και της υψηλής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter