Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ετήσια συνάντηση HELMEPA – USCG στις ΗΠΑ

IMG 0553

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η 5η κατά σειρά ετήσια σύσκεψη εκπροσώπων Εταιρειών Μελών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή, στο αρχηγείο τους στην Washington, DC. Στη σύσκεψη προήδρευσε ο RADM John P. Nadeau, Assistant Commandant, Prevention Policy, ο οποίος προΐσταται της κατάστρωσης εθνικής πολιτικής, προτύπων και προγραμμάτων που προάγουν την ασφάλεια στη θάλασσα, το security και την περιβαλλοντική προστασία ενώ συγχρόνως εποπτεύει τις διευθύνσεις επιθεωρήσεων και συμμόρφωσης, συστημάτων ναυτιλιακών συγκοινωνιών και κανονισμών εμπορίου και προτύπων.

Με τη συμμετοχή των Captain Jennifer F. Williams, Director of Inspections & Compliance, Captain Ryan D. Manning, Chief, Office of Port & Facility Compliance, Captain Scott Kelly, Office of Operating & Environmental Standards και άλλων επιτελών, η σύσκεψη διεξάχθηκε σε κλίμα φιλικό και εποικοδομητικό.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, που είχε καταρτιστεί σε συνεργασία με τις Εταιρείες Μέλη που συμμετείχαν, περιλάμβαναν διαχείριση θαλάσσιου έρματος, Cyber Security, επάρκεια ευκολιών υποδοχής καταλοίπων και διαχείριση λυμάτων και στερεών απορριμμάτων, QUALSHIP 21, επιθεωρήσεις προς έκδοση COC, biofouling, θέματα ναυσιπλοΐας στα ύδατα των ΗΠΑ κ.ά. Δόθηκαν διευκρινίσεις και έγινε ενημέρωση για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε αυτά ενώ οι αξιωματούχοι της Ακτοφυλακής άκουσαν με προσοχή συγκεκριμένα θέματα που αντιμετωπίζουν πλοία υπό τη διαχείριση Εταιρειών Μελών της HELMEPA στις ΗΠΑ καθώς στόχος τους, όπως ανέφεραν, είναι η ασφάλεια, security και προστασία του περιβάλλοντος ταυτόχρονα με τη διευκόλυνση του θαλάσσιου εμπορίου.

Κατά τη συνάντηση, η Coast Guard τόνισε πως, σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται η έγκαιρη και ειλικρινής αναφορά από μέρους του Πλοιάρχου και της εταιρείας τυχόν προβλημάτων πάνω στο πλοίο στον εκάστοτε COTP καθώς με σωστή επικοινωνία λύνονται θέματα που διαφορετικά μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις.

Οι 7 Εταιρείες Μέλη που συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι τους ήταν:

- ARISTON NAVIGATION CORP., Χρήστος Γεωργουσόπουλος, DPA/CSO-Newbuildings Manager,
- CARRAS (HELLAS) S.A., Σπύρος Βλάχος, QMS Manager,

- COSTAMARE SHIPPING COMPANY S.A., Ιωάννης Δρακογιαννόπουλος, RS&Q Manager, DPA-CSO,
- DIANA SHIPPING SERVICES S.A., Μιχαήλ Γαβριήλ, DPA-CSO-HSQE Manager,
- EURONAV SHIP MANAGEMENT HELLAS LTD., Παντελής Πατσουλής, HSQE Superintendent/DDPA/DCSO,
- S. LIVANOS - HELLAS S.A., Μιχαήλ Φραγκιάς, DPA & Safety Manager,
- TSAKOS COLUMBIA SHIPMANAGEMENT (TCM) S.A., Ανδρέας Ζαρναβέλης, Deputy DPA /Quality & Regulatory Compliance Officer.

Από τη Γραμματεία της HELMEPA συμμετείχαν οι: Δημήτρης Κ. Μητσάτσος, Γενικός Διευθυντής, Κριστιάνα Πρεκεζέ, Εκτελεστική Συντονίστρια και Δημήτρης Γιάκος, Υπηρεσίες Μελών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter