Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη Βουλή η συζήτηση για τη ρύπανση του Σαρωνικού

kouroyblis 532

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής φέρνει την υπόθεση της ρύπανσης από το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με γραπτό αίτημα που υπέβαλε το υπουργείο.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30, όπου η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος θα συνεδριάσει εκτάκτως.Στη συνεδρίαση θα κληθούν προκειμένου να ενημερώσουν για το θέμα συναρμόδιοι φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστήμονες. Παράλληλα έχουν ήδη κατατεθεί επίκαιρες ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου από εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δεν μας κάλεσαν

Στο μεταξύ οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους καθώς, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, καθώς δεν έχουν κληθεί για να παραστούν στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, με θέμα "Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του Δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη 2".

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, οι δήμαρχοι Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης και Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τονίζουν ότι ενώ ορθώς έχουν κληθεί οι αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Νήσων και η δήμαρχος Σαλαμίνας, κανένας άλλος δήμαρχος των περιοχών που έχουν άμεσα πληγεί δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση.

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το αν τελικά επιθυμεί η κυβέρνηση να γίνει συζήτηση σε βάθος για το θέμα, αλλά και τη συνεργασία την οποία θέλει τελικά να έχει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» επισημαίνουν οι δήμαρχοι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter