Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ικανοποίηση ICS για το σύστημα συλλογής δεδομένων Co2

rypoi naftilia 057288

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) χαιρέτισε την πρόοδο που σημειώθηκε από την Επιτροπή Θαλασσίου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ (MEPC) για την υιοθέτηση ενός παγκόσμιου συστήματος συλλογής δεδομένων Co2. Το γεγονός προέκυψε μετά την ανακοίνωση της συνάντησης των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ, οι οποίοι θα συζητήσουν
πώς η ναυτιλιακή βιομηχανία θα μπορούσε να εφαρμόσει ένα διεθνές πλαίσιο για τη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων της ναυτιλίας.

Μόλις η τροποποίηση της σύμβασης MARPOL τεθεί σε ισχύ, όλα τα πλοία άνω των 5.000 κόρων θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις εκπομπές CO2 μέσω των κρατών σημαίας τους.

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) ανέφερε πως μόλις εγκριθεί το σύστημα, τα κράτη μέλη του ΙΜΟ θα είναι σε καλύτερη θέση να εξετάσουν την ανάπτυξη πρόσθετων μέτρων μείωσης των εκπομπών CO2 και να ανταποκριθούν στην συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Ο Peter Hinchliffe , Γενικός Γραμματέας του ICS, δήλωσε: « Οι περισσότερες από τις λεπτομέρειες έχουν συμφωνηθεί, μεταξύ των οποίων το σημαντικό γεγονός ότι η αναφορά του CO2 θα είναι υποχρεωτική.

Είμαστε σίγουροι ότι το σύστημα του ΙΜΟ θα υιοθετηθεί πλήρως κατά την προσεχή σύνοδο MEPC τον Οκτώβριο».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter