Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η περιβαλλοντική Εκστρατεία HELMEPA-LRF στην Κόρινθο υπό την αιγίδα του Δήμου

ekthesi helmepa042

Στην Κόρινθο μεταφέρονται οι δράσεις της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», για το χρονικό διάστημα 23 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2015. Η Εκστρατεία υποστηρίζεται από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd's Register Foundation (LRF) και υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ 2014 και 2017. Εκτός από την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορίνθου, η περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 12:00, στην κύρια αίθουσα του θεάτρου και θα περιλαμβάνουν συνοπτική παρουσίαση περιβαλλοντικών δράσεων από μαθητές-μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» του Δημοτικού Σχολείου Λεχαίου και τους εθελοντές δύτες "Loutraki Divers".

Στη διάρκεια λειτουργίας της Έκθεσης, η HELMEPA θα μεταφέρει σε αυτήν, με δαπάνες της Εκστρατείας, περίπου 1.000 μαθητές σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου. Η Έκθεση θα λειτουργήσει για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00-13.00 και στη συνέχεια θα παραμένει ανοικτή για το κοινό
μέχρι τις 16.00.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας προγραμματίζονται και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών και τοπικών φορέων, όπως καθαρισμοί ακτών και βυθού, επιμορφωτικές επισκέψεις και διεξαγωγή έρευνας για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter