Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συζητήσεων συνέχεια για τα περιβαλλοντικά

Patrick Verhoeven eCSA

Τους ευρωπαίους πλοιοκτήτες, απασχόλησε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Τετάρτης το οποίο αποτέλεσε την εντολή για τη συνεδρίαση στο Παρίσι το Δεκέμβριο, σχετικά με το COP 21. Οι ευρωβουλευτές καλούν όλα τα μέρη να εργαστούν μέσω του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για να αναπτύξουν ένα παγκόσμιο πλαίσιο πολιτικής προκειμένου να επιτραπεί μια αποτελεσματική απάντηση για να ληφθούν μέτρα που θα ορίσουν κατάλληλους στόχους πριν από το τέλος του 2016 για την επίτευξη των αναγκαίων μειώσεων, υπό το πρίσμα του στόχου 2 °C.

Σχολιάζοντας το ψήφισμα, ο Γενικός Γραμματέας της ECSA, Patrick Verhoeven, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει τη σημασία μιας συνολικής λύσης για τη διεθνή ναυτιλία και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον IMO, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές του».

«Ωστόσο παραμένουμε ανήσυχοι από τη λήξη της προθεσμίας που εγκρίθηκε από τους ευρωβουλευτές την Τετάρτη. Το 2016 είναι προ των πυλών και ως εκ τούτου είναι μάλλον ρεαλιστικό να αναμένει κανείς από τον ΙΜΟ να καταλήξει σε μια λύση σε ένα θέμα μηνών. Μια μονομερής ευρωπαϊκή ώθηση για μια αυστηρή προθεσμία, μπορεί να είναι αντιπαραγωγική».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter