Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συγχαρητήρια στα παιδιά Μέλη και τους Εθελοντές Εκπαιδευτικούς του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» για την προσφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος

paidiki helmepa

Την περασμένη εβδομάδα, μαθητές σε όλη την Ελλάδα γιόρτασαν την ολοκλήρωση του φετινού σχολικού έτους και την επίσημη γι' αυτούς έναρξη του καλοκαιριού, που τόσο περίμεναν. Τα σχολεία ερήμωσαν και τα γέλια και οι φωνές μεταφέρθηκαν στις παραλίες και τις εξοχές όλης της χώρας. Από πέρυσι τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, Μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», 5 – 13 ετών, με την εθελοντική υποστήριξη Εκπαιδευτικών τους, ανέλαβαν δράση για να διατηρηθούν οι φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας σε καλή κατάσταση ώστε να μπορούμε όλοι να τις χαρούμε και αυτό το καλοκαίρι.

Τι ακριβώς έκαναν ομαδικά; Τον Οκτώβριο οργάνωσαν εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών συμμετέχοντας στο «Μήνα δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον», το Δεκέμβριο συνεδρίασαν για το περιβάλλον και μετέφεραν το ψήφισμα «Αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μπορεί απ' το περιβάλλον μια δεύτερη ευκαιρία να μας δοθεί. Προστατέψτε τη Γη για να έχουμε μια καλύτερη ζωή» στους ενήλικες. Το Φεβρουάριο ζωγράφισαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 με θέμα «Λιμάνια, Ακτές και Γαλάζιες θάλασσες» και τα έργα που διακρίθηκαν έγιναν αφίσες. Το Μάιο συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, οργανώνοντας καθαρισμούς ακτής, λίμνης, ποταμού, δάσους ή πάρκου και τον Ιούνιο, γιόρτασαν τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών στέλνοντας μηνύματα στην κοινωνία των ενηλίκων.

Παράλληλα με τα παραπάνω, στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποίησαν προγράμματα ανακύκλωσης, έκαναν δεντροφυτεύσεις, μοίρασαν στην τοπική τους κοινωνία ενημερωτικό υλικό της HELMEPA και δικό τους, ενώ παρέσυραν στις δράσεις τους με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό τους, συγγενείς και φίλους.

Και δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι καθώς έχουν αναλάβει να αναρτήσουν τις αφίσες του «Γλάρου» της HELMEPA στις γειτονιές τους αλλά και τους τόπους παραθερισμού τους!

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί επιλέξαμε ενδεικτικές επιστολές από τη δραστηριότητα «Γράφω γράμμα στους γονείς μου για το περιβάλλον» όπου μικροί μαθητές από Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά, Ρόδο, Τρίκαλα, Φέρες Έβρου και Χανιά, ενημερώνουν τους γονείς για τις δράσεις τους, ενώ παράλληλα ζητούν υποστήριξη και τους παραδίδουν περιβαλλοντικά μαθήματα!

http://helmepajunior.gr/pdf/Gramma-stous-goneis.PDF

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter