Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Περιβαλλοντική Εκστρατεία της HELMEPA στην Καβάλα υπό την αιγίδα του Δήμου

helmepa

Στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», με δεύτερο σταθμό της την Καβάλα για το διάστημα 21 έως 29 Απριλίου 2015. Η Εκστρατεία υποστηρίζεται από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd's Register Foundation (LRF) και υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ 2014 και 2017. Εκτός από την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας, η περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του φουαγιέ του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης».

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Έκθεσης, η HELMEPA θα μεταφέρει σε αυτήν, με δαπάνες του προγράμματος, περίπου 800 μαθητές από σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές
17.30 - 19.30, καθώς και το Σαββατοκύριακο 10.00 - 13.00 και 17.30 - 19.30.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εκστρατείας, την Τετάρτη 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» στην Αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης».

Τέλος, προγραμματίζονται περιβαλλοντικές δράσεις με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Καβάλας και άλλους τοπικούς φορείς.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter