Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Περιβάλλον: Θα πληρώσει ακριβά… η παγκόσμια ναυτιλία (!)

rupoi ploion6

Το ιλιγγιώδες ποσό άνω των 100 δις αμερικανικών δολαρίων εκτιμάται ότι θα κληθεί να πληρώσει η παγκόσμια ναυτιλία κατ έτος για «καθαρότερα καύσιμα» καθώς αυστηροποιούνται οι περιβαλλοντικές πολιτικές για τη μείωση των αέρων ρύπων.

Αναλυτές κάνουν λόγο για επαπειλούμενο χάος καθώς οι πλοιοκτήτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τις συνέπειες της εν λόγω πολιτικής. Ήδη το τελευταίο διάστημα ο προβληματισμός για τις επιπτώσεις της πολιτικής αυτής έχει εξακοντιστεί στα ύψη, όπως εκτιμάται ότι θα εξακοντιστούν ανάλογα και οι τιμές των καθαρότερων καυσίμων.

Γεγονός είναι ότι η παγκόσμια ναυτιλία βρίσκεται ενώπιον μίας πραγματικότητας την οποία και θα πρέπει να αντιμετωπίσει ,παρά το γεγονός ότι έχει καταστεί σαφές και από μετρήσεις αλλά και από μελέτες ότι η συνεισφορά της στο φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ελαχιστότατη σε σύγκριση με όλες τις άλλες βιομηχανικές και μεταφορικές δραστηριότητες.

Με δεδομένο ότι ο παγκόσμιος στόλος ανανεώνεται με την ένταξη νεότευκτων με υπερ- εξελιγμένα συστήματα πρόωσης που εκπέμπουν ακόμη μικρότερες ποσότητες αέριων ρύπων το ερώτημα που αναφύεται είναι αν η παγκόσμια πετρελαϊκή βιομηχανία θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί περιστέλλοντας όσο είναι εφικτό τις τιμές των καθαρών καυσίμων ή το επιπρόσθετο κόστος θα το επιβαρυνθεί ο τελικός καταναλωτής της παγκόσμιας αλυσίδας των εμπορευματικών ροών.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter