Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις για βελτιωμένα καύσιμα

rypansi ploia

Λίγες ημέρες πριν την εφαρμογή κανονισμών χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, στατιστικές που πραγματοποιήθηκαν στην Καλιφόρνια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για χαμηλή προετοιμασία καυσίμων. Οι κανονισμοί στη Βόρεια Αμερική υπογραμμίζουν ότι όλα τα πλοία που κινούνται εντός 200 ναυτικών μιλίων από την ακτή πρέπει να χρησιμοποιήσουν καύσιμο με περιεκτικότητα σε θείο μικρότερη του 0,1% .

Μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι ο καθαρισμός των καυσαερίων όταν χρησιμοποιούνται καύσιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, αλλά ο αριθμός των τακτικών ναυτιλιακών γραμμών που έχει προσαρμοστεί να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη επιλογή είναι προσδιορισμένος.

Το κράτος της Καλιφόρνιας έχει θέσει τους δικούς της κανονισμούς από τον Ιούλιο του 2009 που εφαρμόζονται σε ακτίνα 24 ναυτικών μιλίων από τηακτή.

Το ποσοστό θείου που επιτρέπεται στα καύσιμα με βάση τον κανονισμό της Καλιφόρνιας έπεσε στις αρχές του 2014, στο 0,1% και ο ίδιος κανονισμός θα επιβληθεί στη βόρεια Ευρώπη.

Μελέτες της αμερικανικής ακτοφυλακής δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός περιστατικών απώλειας πρόωσης σε μεγάλα πλοία στην περιοχή της Καλιφόρνια ενώ για κάποια περιστατικά έχει αποδειχθεί ότι σχετίζονται με την αλλαγή καυσίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική ακτοφυλακή έχει προειδοποιήσει για εφαρμογή των κανονισμών υπογραμμίζοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται καθώς και την εκπαίδευση και ενημέρωση των πληρωμάτων .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter