Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανάδειξη νικητών του 1ου διαγωνισμού για τη θαλάσσια οικονομία "Blue Growth Piraeus"

blue-growth-piraeus

Εκδήλωση για την ανάδειξη των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία με την ονομασία «Blue Growth Piraeus», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 στις 19:30μμ. στον πολυχώρο "Passport".

To «Blue Growth Piraeus» είναι ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία με στόχο την υποστήριξη για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε τομείς όπως: Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια & Περιβάλλον/Πράσινη Ναυσιπλοΐα, Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα – Υδατοκαλλιέργειες, Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός και Θαλάσσιες μεταφορές.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να αναδείξει και να υποστηρίξει την δημιουργία νέων επιχειρήσεων στους παραπάνω τομείς καθώς και να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει νέους επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες της θαλάσσιας οικονομίας.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή 15 αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 3 πρώτες νικήτριες ομάδες θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 15.000€, ενώ θα έχουν την δυνατότητα στέγασης και «εκκόλαψης» στο πρότυπο πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Aephoria.net.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

"Στηρίζουμε καινοτόμες δράσεις που έχουν ως στόχο την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτές αφορούν στη θαλάσσια οικονομία. Ο κρυμμένος πλούτος της Ελλάδας είναι τα «μυαλά» των νέων Ελλήνων επιστημόνων, της καλύτερα εκπαιδευμένης γενιάς που πέρασε ποτέ από τη χώρα με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να αξιοποιήσουμε ως χώρα. Αυτό θα πράξουμε και εμείς ως Δήμος.

Το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε σειρά πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς στηρίζουμε τους νέους επιχειρηματίες πολύ περισσότερο δε όταν ασχολούνται με τη θαλάσσια οικονομία. Γιατί ο Πειραιάς κοιτάζει προς τη θάλασσα και πιστεύω ακράδαντα πως η άνθιση της τοπικής οικονομίας, οι νέες θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη θα έρθει από εκεί.

Υπενθυμίζω ότι ο Πειραιάς έχει επιλεγεί από την ΕΕ ως η πόλη που θα διοργανώσει για το 2015 τη Ευρωπαϊκή Μέρα Θάλασσας και η καινοτομία έχει σημαντικό ρόλο και θέση σε αυτή την Ημέρα.
Θα ήθελα να συγχαρώ του συντελεστές και τους υποστηρικτές του Διαγωνισμού αλλά και όσους συμμετείχαν και καλώ τους Πειραιώτες να δώσουν το παρών στη βράβευση των νέων μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter