Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συζητήσεις για το θαλάσσιο έρμα

INTERTANKO

Ενώ εξελίσσονται οι συζητήσεις περί της αναθεώρησης των κατευθυντήριων γραμμών για τη διαχείριση του θαλασσίου έρματος, η INTERTANKO έχει προβεί σε επισημάνσεις προς τον ΙΜΟ για το εν λόγω θέμα συμφωνώντας στο να μη τιμωρηθούν πλοιοκτήτες που έχουν εγκαταστήσει σύστημα το οποίο έχει εγκριθεί με βάση τις μέχρι τώρα ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές.

Η συμφωνία έρχεται μετά από κοινή προσπάθεια της INTERTANKO των εταίρων για την αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων που συνδέονται με την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης έρματος (BWMS).

Η συμφωνία για την αναθεώρηση και τελικά για την «ανανέωση» των κατευθυντήριων γραμμών θα πρέπει να σημαίνει ότι το μελλοντικό σύστημα BWMS θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι μόλις αγοραστεί και εγκατασταθεί, ο εγκεκριμένος τύπος BWMS, θα ανταποκρίνεται στο πρότυπο εκκένωσης έρματος.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η εν λόγω συμφωνία ελήφθη την ίδια χρονική στιγμή με την συμφωνία να μην τιμωρηθούν οι ιδιοκτήτες τους ιδιοκτήτες που έχουν ήδη εγκαταστήσει τον συγκεκριμένο τύπο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter