Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και DNV GL

IMG 6784

Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και ο Νορβηγικός Νηογνώμονας DNV GL υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην εκπαίδευση, την έρευνα και την προστασία του περιβάλλοντος στις θαλάσσιες μεταφορές.

Η τελετή της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στα
γραφεία του Ιδρύματος στην Χίο στις 27 Σεπτεμβρίου 2014. Την συμφωνία
υπέγραψαν, εκ μέρους των δυο Οργανισμών, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΜαρίαΤσάκος», επίτιμος Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ κ. Ευθύμιος Η. Μητρόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Maritime DNV GL, κ. Tor Svensen. Στην τελετή παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του Ιδρύματος καπετάν Παναγιώτης Ν. Τσάκος, ο Πρόεδρος του Ομίλου DNV GL κ. Henrik O. Madsen, η Α.Ε. Sjur Larsen, Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, η Α.Ε. Gil Sou Shin, Πρέσβης της Νοτίου Κορέας στην Ελλάδα, ο κ. Νικόλαος Μπουσούνης, Περιφερειακός Διευθυντής της DNV GL της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης και Κασπίας Θάλασσας του Νηογνώμονος, ο κ. Ανδρέας Πάγκαλος, Διευθυντής του Νηογνώμονος για την Ελλάδα και την Κύπρο, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Ελένη Θανοπούλου με φοιτητές του τμήματος Ναυτιλίας, ο Διευθυντής της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων κ. Μανώλης Κουκούλης με μαθητές της Στέγης και ναυτικοί της Tsakos Shipping. Το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, του οποίου η έδρα βρίσκεται στην Χίο, ιδρύθηκε το 2008 από την οικογένεια του καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου με σκοπό την υποστήριξη δράσεων της ναυτιλίας και των ναυτικών και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω προγραμμάτων προαγωγής της ναυτικής έρευνας και διάσωσης της ναυτικής παράδοσης.
Ο DNV GL, ένας από τους κορυφαίους νηογνώμονες στον κόσμο, παρέχει τεχνικές υπηρεσίες στην διεθνή Ναυτιλία και συμβουλευτικές υπηρεσίες στηνπαγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περισσότερες από 100 χώρες, ειδικευόμενος στην ενεργειακή αλυσίδα προστιθέμενης αξίας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης.
Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, οι δύο Οργανισμοί συμμετέχουν από
κοινού σε ένα ευρύ φάσμα τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στην
ναυτική έρευνα, τη θαλάσσια ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος,
τόσο θαλάσσιου όσο και ατμοσφαιρικού.
Κατά την έναρξη της τελετής υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο
Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος καλωσόρισε θερμά την νορβηγική αντιπροσωπεία και τόνισε ότι η συνεργασία με τον νορβηγικό νηογνώμονα αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Ίδρυμα, εκφράζοντας συνάμα, την ευχή και την επιθυμία του για μακροχρόνια συνεργασία προς όφελος της ναυτιλίας, την οποία οι δύο οργανισμοί υπηρετούν.
Απαντώντας, ο Πρόεδρος του Ομίλου της DNV GL, κ. Henrik O. Madsen υπογράμισε την σημασία του έργου του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και πρόσθεσε: «...Είναι μεγάλη τιμή που μπορούμε και συνεργαζόμαστε με ένα από τους μεγαλύτερους Μ.Κ.Ο. στον κόσμο της θάλασσας με στόχο την προώθηση της ναυτικής ασφάλειας και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών στα πλοία προς όφελος των ναυτικών. Ελπίζουμε ότι η υπογραφή του Μνημονίου θα είναι η αρχή πολλών προγραμμάτων συνεργασίας για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για την βιομηχανία μας...»
Ανάλογα συναισθήματα εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ευθύμιος Η. Μητρόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφή του Μνημονίου σαν σταθμό στην ιστορία των δύο οργανισμών, ευχαρίστησε τον DNV GL για τη συμβολή του στην ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και τόνισε ότι προσβλέπει σε μία στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών προς αμοιβαίο όφελος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter