Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διευκρινίσεις ζητά το ICS

rupoi-ploion6

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο επανέλαβε την έκκλησή του για σαφήνεια, σχετικά με το πώς θα πρέπει να εφαρμοστούν τα αυστηρότερα ανώτατα όρια εκπομπών θείου τον Ιανουάριο. Το επόμενο έτος, τα πλοία που ταξιδεύουν σε απόσταση 200 μιλίων από την ακτή στη Βόρεια Αμερική, τις θάλασσες της Βαλτικής και των Βόρειων Θαλασσών, πρέπει να περιορίσουν τις εκπομπές θείου από τα καύσιμα στο 0,1%, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Το Επιμελητήριο έχει ζητήσει από τους ελεγκτές των λιμένων να συντονίσουν τη συμμόρφωση των εκπομπών στις περιοχές ελέγχου.

«Μία από τις τρέχουσες προτεραιότητες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) είναι να ζητήσει διευκρινίσεις από τις Λιμενικές Αρχές,» δήλωσε το ICS την Πέμπτη σε ένα φυλλάδιο που διανέμεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια επιτροπή του ΙΜΟ για τα περιβαλλοντικά, πρόκειται να συνεδριάσει στο Λονδίνο το διάστημα 13-17 Οκτωβρίου, όπου μεταξύ των άλλων στην ατζέντα των συζητήσεων αναφέρονται και τα θέματα που αφορούν στις περιοχές ελεγχόμενων ρύπων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter