Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο καθαρός αέρας κοστίζει

rupoi-ploion6

Ο τελικός καταναλωτής είναι σίγουρο ότι θα κληθεί να πληρώσει το κόστος των καθαρών καυσίμων και των περιφερειακών πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος από τους αέριους ρύπους.

Ήδη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μεγάλες εταιρείες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, προσπαθούν να υπολογίσουν την σε δολάρια επιβάρυνση για κάθε εμπορευματοκιβώτιο εξαιτίας της διαρκώς εκτεινόμενης και αυστηροποιούμενης πολιτικής για τους αέριους ρύπους.

Είναι μία «συνέπεια»| τους την οποία ναυτιλιακοί παράγοντες ευθείς εξαρχής είχαν επισημάνει όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τους αέριους ρύπους. Γεγονός είναι και παραμένει ότι η βελτίωση της ποιότητας των καυσίμων για τη μείωση των αέριων ρύπων θα κοστίσει και το κόστος αυτό, όπως προαναφέρθηκε, θα επιμεριστεί στον τελικό καταναλωτή.

Ωστόσο ο προβληματισμός εξακολουθεί καθώς το παγκόσμιο εμπόριο σε αυτή τη φάση πιέζει υπέρμετρα για μειωμένα κόστη μεταφορών, κυρίως προς τις αναδυόμενες αγορές όπου τα μεγέθη και οι όγκοι στα διακινούμενα φορτία εμφανίζουν άνοδο με γεωμετρική πρόοδο.

Αυτά τα δύο γεγονότα, δηλαδή από τη μια η αύξηση του κόστους των καυσίμων και από την άλλη οι πιέσεις του εμπορίου, είναι εκείνα που προβληματίζουν τους ναυτιλιακούς παράγοντες και βέβαια όλους όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter