Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μείωσαν τους αέριους ρύπους τα boxships

maersk-container

Μείωση της τάξης που εγγίζει το 8% εμφάνισαν σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης του Clean Cargo Working Group (CCWG) για το 2013 που είδαν το φως της δημοσιότητας γεγονός που εμφανίζει ένα σημαντικό επίτευγμα του τομέα ως προς τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Αξιοποιώντας στοιχεία από το 85% του τομέα που καλύπτει το CCWG έδωσε τη δυνατότητα μετά από επεξεργασία να δώσει μία συνολική έκθεση για το περασμένο έτος στην οποία η Maersk εμφανίζεται να έχει μείωση των αέριων ρύπων κατά 12% δηλαδή κατά 4,5% του παγκόσμιου μέσου όρου κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατάταξη των εταιριών.
Να σημειωθεί ότι το θέμα των αέριων ρύπων ταλανίζει τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία μερίδα της οποίες στρέφεται ή διερευνά καύσιμα, όπως η περίπτωση του LNG, φιλικότερων προς το περιβάλλον. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τείνει να καταστεί «κοινός τόπος» ότι η ποιότητα των καυσίμων προσδιορίζει και τους αέριους ρύπους για την ευθύνη της οποίας (ποιότητας) δεν ευθύνεται ουδόλως η παγκόσμια ναυτιλία η οποία ήδη καλείται να πληρώσει πολλαπλώς το κόστος καυσίμων τα οποία ενίοτε την έχουν οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναιτίως.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter