Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

HELMEPA και The Nautical Institute συνεργάζονται στην ελληνική έκδοση του α' τεύχους του περιοδικού "The Navigator"

helmepa-navigator

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, την 3 Ιουνίου το The Nautical Institute (NI) παρουσίασε την πρώτη ελληνική έκδοση του Τεύχους 1 του περιοδικού "The Navigator. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2014» και στο πλαίσιο του Memorandum of Understanding μεταξύ των δύο οργανισμών.

Το "The Navigator" διανέμεται δωρεάν, απευθύνεται αποκλειστικά σε αξιωματικούς καταστρώματος και είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του The NI. Αυτό το Τεύχος επικεντρώνεται στο θέμα του mentoring (μετάδοση γνώσεων) ενώ περιλαμβάνει και συνέντευξη Ελληνίδας αξιωματικού γέφυρας, μέλους της HELMEPA.

Εκπροσωπώντας τη HELMEPA στην παρουσίαση, η Εκτελεστική Συντονίστρια Κριστιάνα Πρεκεζέ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εκπλήρωση του πρώτου σταδίου αυτής της συνεργασίας, στην οποία ο ρόλος της HELMEPA ήταν η επιμέλεια της ελληνικής μετάφρασης της έκδοσης.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους στο Περίπτερο του ΝΙ, ο David Patraiko, Director of Projects του ΝI, μίλησε για τη σημασία αυτών των βοηθητικών εκδόσεων για την περαιτέρω υποστήριξη των ναυτικών, πέρα από την εκπαίδευση που λαμβάνουν στην τάξη. "Η διεύρυνση και ανάπτυξη των γνώσεών τους, σε τυπικό και άτυπο επίπεδο, πρέπει να είναι συνεχής" ανέφερε. Καθώς ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς της λειτουργίας της HELMEPA τα 32 τελευταία χρόνια είναι η ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία, η κοινή αυτή πρωτοβουλία του Τhe NI και της HELMEPA θα ενισχύσει περαιτέρω τον κοινό στόχο της "προώθησης επαγγελματικών προτύπων και της περιβαλλοντικής προστασίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία", συμπλήρωσε ο D. Patraiko.

H HELMEPA θα διανείμει την ελληνική έκδοση του "The Navigator" στα μέλη της, εταιρείες και πλοία, καθώς και στους συμμετέχοντες στο Ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμά της. Η ηλεκτρονική έκδοση σε μορφή αρχείου PDF είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.nautinst.org/en/Publications/the-navigator/index.cfm και σχόλια και εντυπώσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Η HELMEPA προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας αυτής με το The NI στο ίδιο πνεύμα και στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των δύο οργανισμών στο μέλλον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter