Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Χαλκίδα τελευταίος σταθμός της περιβαλλοντικής εκστρατείας HELMEPA

helmepa

Στην Εύβοια και συγκεκριμένα την πόλη της Χαλκίδας ολοκληρώνεται η ενημερωτική Εκστρατεία της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που πραγματοποιείται από τις αρχές του 2012 σε 12 περιοχές της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd's Register Foundation (The Foundation*).

Τις δράσεις της Εκστρατείας μεταξύ 6 και 15 Μαΐου 2014, έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Δήμος Χαλκιδέων και περιλαμβάνουν κινητή περιβαλλοντική Έκθεση για μαθητές, Ημερίδα για εκπαιδευτικούς, καθαρισμούς ακτών και άλλες εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Η περιβαλλοντική Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό συγκρότημα του Δήμου στην παραλία «Αστέρια».

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας (Τμήματα Σχολ. Δραστηριοτήτων), στην Έκθεση θα μεταφερθούν με δαπάνες του προγράμματος 1.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής, ενώ την Τρίτη 6 Μαΐου, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Προστασία Θαλάσσιου Περιβάλλοντος», στην Αίθουσα «Αύρα» του ίδιου χώρου.

Επίσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού που συντονίζει πανελλαδικά η HELMEPA το Σάββατο 10 Μαΐου, προγραμματίζεται εθελοντικός καθαρισμός ακτής και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και σχολεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter