Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Helmepa: Πάρτε κι εσείς μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού το Σάββατο 10 Μαΐου 2014!

katharismos-helmepa-perivallon

Ένας μήνας απομένει για να δηλώσετε κι εσείς συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 2014, το Σάββατο 10η Μαΐου, οργανώνοντας το δικό σας καθαρισμό μίας αγαπημένης σας ακτής, λίμνης, ποταμού ή δάσους, πάρκου ή ακόμα και της γειτονιάς σας.

Η πρωτοβουλία αυτή καθιερώνεται για πρώτη φορά φέτος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ' όλους.

Ήδη στην Ελλάδα, περισσότεροι από 2.500 εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος σε καθαρισμούς ακτών, βυθού και δασών που οι ίδιοι οργανώνουν σε 50 παράκτιες και ορεινές περιοχές.

Η διαδικασία είναι απλή:

1. Επιλέξτε την τοποθεσία που θέλετε να καθαρίσετε μαζί με συναδέλφους, την οικογένεια ή την παρέα σας, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και στείλτε την στην HELMEPA.
2. H ΗΕLMEPA θα σας στείλει ηλεκτρονικά τις απαραίτητες οδηγίες και υλικό (λογότυπο εκστρατείας και δελτία καταγραφής απορριμμάτων).
3. Η δράση καθαρισμού σας θα καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων και εφόσον το επιθυμείτε θα ανακοινωθεί στη σελίδα Facebook της HELMEPA ώστε να ενημερωθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
4. Μετά τη δράση, στείλτε στη HELMEPA φωτογραφίες για να αναρτηθούν στο διαδίκτυο και τα συμπληρωμένα δελτία καταγραφής απορριμμάτων. Τα στοιχεία αυτά για το πλήθος και τα είδη των απορριμμάτων βοηθούν σημαντικά στην επιστημονική έρευνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην περίπτωση που οι συμμετέχοντες θέλουν να διαχωρίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα κοινά απορρίμματα, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που υποστηρίζει πανελλαδικά την εκστρατεία, θα αναλάβει την αποκομιδή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για να λάβετε έντυπη φόρμα συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, τηλ. 210-9343088, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη μας κληρονομιά. Ας το απαλλάξουμε από τα σκουπίδια αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά του!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter