Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έναρξη σεμιναρίου της HELMEPA «Διασφαλίζοντας Αποτελεσματική Περιβαλλοντική Διαχείριση πέρα από τις Απαιτήσεις»

helmepa

Με την πρεμιέρα και της τέταρτης φετινής κατηγορίας Σεμιναρίων με θέμα «Διασφαλίζοντας Αποτελεσματική Περιβαλλοντική Διαχείριση πέρα από τις Απαιτήσεις», έκλεισε αυτή την εβδομάδα ο πρώτος κύκλος του Εθελοντικού Επιμορφωτικού Προγράμματος 2014 της HELMEPA.

Η ενεργή συμμετοχή, με ερωτήσεις και σχόλια, των αξιωματικών ΕΝ και των στελεχών εταιρειών μελών στη διάρκεια των εισηγήσεων και η επεξεργασία της αξιολόγησης του σεμιναρίου που οι ίδιοι έκαναν, διαμορφώνουν την εικόνα μιας ιδιαίτερα ενθαρρυντικής αρχής.

Στο διήμερο αυτό σεμινάριο, το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να ανανεώσει τις γνώσεις του σε μια ποικιλία θεμάτων ξεκινώντας με την Τήρηση του Βιβλίου Πετρελαίου από τον Πλ/ρχο Ε.Ν. Ν. Ζώη, Internal Auditor for ISM/ISPS/MLC/ISO 9001/ISO 14001, και τη Διαχείριση Επικίνδυνων Συσκευασμένων Φορτίων κατά τον IMDG Κώδικα από τον κ. Σ. Πετρώνιο Superintendent Trainer της Danaos Shipping Co Ltd.

Το επίκαιρο θέμα της χρήσης του LNG αλλά και άλλων εναλλακτικών καυσίμων ναυτιλίας σε συνδυασμό με τις νέες απαιτήσεις για την ενεργειακή απόδοση των πλοίων παρουσιάστηκε από το κ. Γ. Τεριακίδη, Principal Surveyor/Marketing & Business Development Manager του DNV GL, ενώ το συναφές θέμα των απαιτήσεων του Παραρτήματος VI της MARPOL και την ποιότητα καυσίμων κάλυψε αναλυτικά ο κ. Ρ. Παπαστεφάνου, Supervisor of the Black Sea Countries, του Bureau Veritas.

Σημαντικό μέρος του σεμιναρίου επωμίστηκαν επίσης με επιτυχία τα στελέχη του Ναυτιλιακού Τομέα της HELMEPA, Ι. Πεσματζόγλου, Μ. Αντωνάκου, Κ. Τριανταφύλλου και Ελένη Μαστροκώστα, παρουσιάζοντας τις απαιτήσεις για τη διαχείριση λυμάτων, έρματος, στερεών απορριμμάτων και του νέου VGP, αντίστοιχα.

Το 93% όσων συμμετείχαν έκριναν το σεμινάριο «Άριστο έως Πολύ Καλό» τόσο ως προς την ποιότητα του όσο και ως προς τη χρησιμότητά του για την εκτέλεση των καθηκόντων τους στο πλοίο ή το γραφείο.

Το επόμενο σεμινάριο αυτής της κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί 8-9 Απριλίου 2014, ενώ ο Φεβρουάριος κλείνει την επόμενη βδομάδα (25-26/2) με το δεύτερο φετινό σεμινάριο Marine Environmental Awareness, για το οποίο υπάρχουν ακόμα λίγες διαθέσιμες θέσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter