Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναμένεται… αύξηση πειρατικών επιθέσεων

0Pirate Flag

Τα περιστατικά πειρατείας και θαλάσσιων ληστειών στη Νοτιοανατολική Ασία αναμένεται να αυξηθούν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει αυξημένες οικονομικές δυσκολίες.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των τροφίμων σε ολόκληρη την περιοχή, σύμφωνα με μελέτη της δεξαμενής σκέψης ISEAS με έδρα τη Σιγκαπούρη - Yusof Ishak Institute.
Το πιο σοβαρό μελανό σημείο πειρατείας και θαλάσσιας ληστείας στη Νοτιοανατολική Ασία ήταν τα Στενά της Σιγκαπούρης, όπου τα θαλάσσια εγκλήματα είναι ως επί το πλείστων οικονομικά, σύμφωνα με τη μελέτη.
Από τα 49 περιστατικά που αναφέρθηκαν το 2021, τα 23 θα μπορούσαν να αποδοθούν σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, καθώς οι αλιείς εμποδίστηκαν να βγουν στη θάλασσα, σύμφωνα με την έρευνα. Ο κακός καιρός, καθώς και η προσέγγιση των εορτασμών στο τέλος του έτους, είχαν ως αποτέλεσμα οι ντόπιοι να στραφούν στη μικροεγκληματικότητα για να συμπληρώσουν τα εισοδήματά τους.
Μια ξεχωριστή μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι τα Στενά της Σιγκαπούρης παραμένουν μια «περιοχή ανησυχίας» για αναφερόμενες ληστείες στη θάλασσα.
Υπήρξαν 27 αναφερόμενα περιστατικά στην περιοχή, σε σύγκριση με 20 την προηγούμενη περίοδο, αύξηση 35% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την έκθεση του Κέντρου Ανταλλαγής Πληροφοριών ReCAAP στα μέσα του έτους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter