Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κόλπος Γουινέα: Δύο πειρατικές επιθέσεις με δύο απαχθέντες ναυτικούς

0pirates in skiff

Δύο ακόμη πειρατικές επιθέσεις στον Κόλπο της Γουινέα σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να απαχθούν δύο ναυτικοί. Συγκεκριμένα στο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου «Methané Princess» έγινε επίθεση στον τερματικό σταθμό Punta Europa στην Ισημερινή Γουινέα από πειρατές που επέβαιναν σε βάρκα, καθώς ολοκλήρωνε τις εργασίες φόρτωσης.
Αν και ο συναγερμός ήχησε και όλα τα μέλη του πληρώματος στο κατάστρωμα κατάφεραν να κλειστούν σε ασφαλές τμήμα του πλοίου, δύο μέλη του πληρώματος που ήταν στην προβλήτα πιάστηκαν όμηροι από τους πειρατές. Το δεύτερο πλοίο που δέχθηκε επίθεση ήταν το υπό σημαία Χονκ- Κόνγκ product tanker PTI Nile 114nm νότια του Lome Anchorage στο Τόγκο. Σε αυτή την επίθεση οι πειρατές δεν κατάφεραν τίποτα καθώς το πλήρωμα βρέθηκε σε χώρο ασφαλείας. Σύμφωνα με την Dryad Global, το σκάφος ήταν εισερχόμενο στο Λομέ όταν συνέβη το περιστατικό και παραμένει ακίνητο στη θέση της επίθεσης με ένα περιπολικό σκάφος επί τόπου.
Η απαγωγή των δύο μελών του πληρώματος του «Methané Princess» είναι η εικοστή περίπτωση που καταγράφεται στο τρέχον έτος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter