Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στα «χέρια» πειρατών στον Κόλπο της Γουινέας

piratis 45678

Μεγάλος είναι ο φόβος πως ένα δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων έχει πέσει «θύμα» πειρατείας στον κόλπο της Γουινέας στην δυτική ακτή της Αφρικής.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η κυβέρνηση της Γεωργίας, η τύχη 17 πολιτών της χώρας αγνοείται, καθώς η οποιαδήποτε επικοινωνία με το πλοίο έχει χαθεί.
Η τελευταία φορά που εξέπεμψε ο ασύρματος του Pantelena (χωρητικότητας 10.726-dwt και κατασκευής 2006) σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών της Γεωργίας ήταν στις 14 Αυγούστου όταν και κατευθύνονταν προς την Libreville της Gabon.
Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά, ανήκει στον στόλο της ελληνικής εταιρείας Lotus Shipping, με βάση τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Η ναυτιλιακή δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια επίσημη τοποθέτηση για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Ο κόλπος της Γουινέας όπως και η ευρύτερη περιοχή αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία για τα πλοία και τα πληρώματά τους καθώς εκεί έχουν σημειωθεί αρκετές απόπειρες πειρατείας τα τελευταία χρόνια.
Μία πρόσφατη έρευνα από το ICC International Maritime Bureau (IMB) έδειξε πως όλες οι απαγωγές πληρωμάτων για το 2018 έχουν σημειωθεί στον κόλπο της Γουινέας.
Πηγή: mononews.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter