Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Εξασθενεί» η πειρατεία;

11piracy1

Μπορεί το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους να σημειώθηκαν δέκα λιγότερα περιστατικά πειρατικών επιθέσεων σε σχέση με τα 97 περιστατικά της ίδια περιόδου του προηγούμενου έτους αλλά αυτός δεν είναι λόγος εφησυχασμού. Παρά το γεγονός ότι διαφαίνεται μία «εξασθένιση» σύμφωνα με το IMB Piracy Reporting Centre εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας σημειώνουν ότι κατά κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να επέλθει εφησυχασμός μέχρις ότου τα περιστατικά στη διάρκεια του έτους να «πιάσουν ιστορικά χαμηλά».

Πάντως με βάση τα στοιχεία και σε σύγκριση με τα στοιχεία πενταετίας το τρέχον έτος 63 πλοία δέχθηκαν επιθέσεις εκ των οποίων σε δώδεκα περιπτώσεις υπήρξε ανταλλαγή πυρών ενώ σε οκτώ περιπτώσεις σημειώθηκαν και απαγωγές μελών πληρώματος.

Από τα 63 μέλη πληρώματος που έχουν κρατηθεί όμηροι οι 41 είναι θύματα απαγωγής ενώ καταγράφηκαν τρείς τραυματισμοί και δύο θάνατοι.

Σε κάποιες εκ των πειρατικών επιθέσεων επίσης έχει καταγραφεί η χρήση βαρέως τύπου οπλισμού από τους επιτιθέμενους με τελευταία καταγραφή στα τέλη Ιουνίου όταν έξι βαριά οπλισμένοι πειρατές κατάφεραν να μεταγγίσουν 1500 μ.τ. gas oil σε ένα άλλο «δικό τους» πλοίο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter