Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάταξη πειρατείας: Σε ενέργεια ο «κώδικας του Τζιμπουτί»

pirates 1

Οργάνωσης συνέχεια κατά της μάστιγας των πειρατικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δυτικού Ινδικού και του Κόλπου του Άντεν καθώς προ ημερών σε συνάντηση που έλαβε χώρα στη Τζέντα με την υποστήριξη του ΙΜΟ υπεγράφη ο «κώδικας του Τζιμπουτί». Ουσιαστικά σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω κίνηση αφορά στην βελτίωση του κώδικα που είχε συνταχτεί το 2009 και προβλέπει τη συνεργασία των χωρών της ευρύτερης περιοχής για την καταπολέμηση όλων των εκφάνσεων που αφορούν στις πειρατικές επιθέσεις επί πλοίων.

Τα κράτη που υπέγραψαν των βελτίωση είναι τα Comoros, Djibouti, Ethiopia, Jordan, Madagascar, Maldives, Mozambique, Saudi Arabia, Seychelles, United Arab Emirates, United Republic of Tanzania και Yemen.

Να σημειωθεί ότι τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σχετικά με τις πειρατικές επιθέσεις που καταγράφηκαν επίσημα μέσα στο 2016 εμφανίζουν μεταξύ των άλλων και αύξηση των κρουσμάτων απαγωγής ναυτεργατών με στόχο την απόσπαση λύτρων πέραν των άλλων συνήθων διαδικασιών που ακολουθούν οι πειρατές για την απελευθέρωση φορτίων και πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter