Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνελήφθησαν πειρατές του Orkim Harmony

piratis 45678

Οκτώ Ινδονήσιους που ενέχονται στην πειρατική επίθεση που δέχθηκε το μικρό δεξαμενόπλοιο Orkim Harmony φέρεται πως συνελήφθησαν από την Βιετναμέζικη ακτοφυλακή.

Το πετρελαιοφόρο "Orkim Harmony" που καταλήφθηκε από πειρατές ακολουθείτο από ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Μαλαισίας και είχε αλλάξει πορεία ανατολικά, προς το νησί Νατούνα της Ινδονησίας όπου αναμενόταν να φτάσει σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με το ναυτικό της Μαλαισίας και μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Πρόκειται για την δεύτερη πειρατική επίθεση σε μικρό δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαιοειδών για αυτό τον μήνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters στην περιοχή όπου συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα πειρατικές επιθέσεις, εναντίον κατά κύριο λόγο μικρών δεξαμενόπλοιων από τα οποία και αφαιρούνται τα προϊόντα που μεταφέρουν από τους επιτιθεμένους πειρατές. Το πλοίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετέφερε 7,5 εκατ . λίτρα προϊόντων πετρελαίου και η σχετική αναγγελία έγινε στο τοπικό Μαλαισιανό γραφείο που καταγράφει τις ανάλογες επιθέσεις.
Το πλήρωμα του αποτελείτο από 22 άτομα, δηλαδή 16 Μαλαισιανούς, 5 Ινδονήσιους και 1 από την Μιανμάρ. Το γεγονός είχε επιβεβαιωθεί και από το IMB.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter