Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εστιάζει στην πειρατεία η DP World

DP world somalia-200x128

Στις 26 Αυγούστου στο Ντουμπάι αναμένεται να συνεδριάσει για δεύτερη φορά, στο πλαίσιο δράσης που έχει αναλάβει η DP World για την πειρατεία, η ομάδα εμπειρογνωμόνων από επιχειρηματικές τάξεις, πολιτικών και πολεμικών αναλυτών αλλά και ινστιτούτων που γνωρίζουν τις ιδιομορφίες της Α. Αφρικής.

Η συνεδρίαση έχει τίτλο: "The Business Environment, Regulatory Reform and Key Economic Sectors for Investment in Somalia" και αποσκοπεί στο να κτυπηθεί το φαινόμενο της πειρατείας στην «πηγή» του.
Η ομάδα είχε συγκροτηθεί τον Απρίλιο φέτος οπότε και συνέβη και η πρώτη συνεδρίαση από τις τρείς που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν για το εν λόγω θέμα. Η DP World σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές φαίνεται να υποστηρίζει ότι η μείωση της πειρατείας στην περίπτωση της Σομαλίας θα επέλθει μέσα από την οικονομική ανάπτυξη. Μάλιστα ο CEO της DP World Mohammed Sharaf μεταξύ άλλων τόνισε ότι το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο να ακούσουν τους νέους Σομαλούς αλλά και να τους ενθαρρύνουν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας τους με τη δημιουργία τοπικών επιχειρήσεων. Τέλος σχολιάζοντας αυτές τις συνεδριάσεις σημείωσε ότι αποτελούν μία δυναμική πλατφόρμα για την αναζήτηση καινοτόμων λύσεων αλλά και για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και των θέσεων εργασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter