Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας έγινε συνδεδεμένο μέλος του ICS

0Ghana Flag 300x200

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας έχει γίνει συνδεδεμένο μέλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS). Ξεκίνησε το 2018, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας υπερασπίζεται και προστατεύει τη ναυτιλιακή βιομηχανία της Γκάνας, συνεργαζόμενο με κυβερνήσεις, κοινοβούλια και διεθνείς οργανισμούς για λογαριασμό των μελών του. Το Επιμελητήριο χρησιμεύει ως μια πραγματική πλατφόρμα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων θαλάσσιων φορέων και διατυπώνει τις απόψεις των ναυτιλιακών φορέων προς την κατεύθυνση της αναδιαμόρφωσης της θαλάσσιας πολιτικής για την εθνική ανάπτυξη.
Ο Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας είναι το τρίτο μέλος του ICS με έδρα τη Δυτική Αφρική, μαζί με το Συμβούλιο Πλοιοκτητών της Λιβερίας και το Νιγηριανό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο. Αυτή η συμμετοχή θα ενισχύσει τις σχέσεις σε ολόκληρο τον ναυτιλιακό τομέα, καθώς ο κλάδος συνεχίζει να συνεργάζεται για την εξεύρεση λύσεων σε συλλογικά ζητήματα, όπως η πειρατεία, η ευημερία και η εκπαίδευση των ναυτικών, η ψηφιοποίηση, η αυτοματοποίηση και η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.
Ο Guy Platten, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, δήλωσε:
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας στα μέλη του ICS. Ολόκληρη η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει προκλήσεις, από το πώς μπορούμε να απαλλάξουμε τον τομέα μας από τις ανθρακούχες εκπομπές έως τη διασφάλιση ότι οι ναυτικοί μας έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη στήριξη καθώς περνάμε από την πράσινη μετάβαση. Τώρα περισσότερο από ποτέ γνωρίζουμε τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη των συλλογικών μας στόχων και την αντιμετώπιση πιεστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.
«Αυτή η ιδιότητα μέλους θα ενισχύσει την ικανότητά μας να συνεργαζόμαστε και μαζί με την υπόλοιπη γραμματεία του ICS ανυπομονώ να συνεργαστώ με το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Γκάνας».
Ο κ. Ben Owusu – Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου της Γκάνας, δήλωσε:
«Η Ναυτιλιακή Κοινότητα της Γκάνας είναι ικανοποιημένη με την αποδοχή του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου της Γκάνας στο τμήμα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γκάνα, ένα τρομερό ναυτικό έθνος με ισχυρά ναυτιλιακά διαπιστευτήρια, πρόκειται να επωφεληθεί πάρα πολύ από το ρεπερτόριο γνώσεων και πληροφοριών που μοιράζεται το ICS με τα μέλη του για την επίλυση των πολύπλευρων προκλήσεων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
«Οι ναυτιλιακοί φορείς εκμετάλλευσης της Γκάνας που εργάζονται μέσω του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου της Γκάνας θα επωφεληθούν πάρα πολύ από την πλούσια τεχνογνωσία και τις βέλτιστες πρακτικές της ICS στον χειρισμό τεχνικών, νομικών και εμπορικών ζητημάτων πολιτικής που επηρεάζουν τις ναυτιλιακές τους δραστηριότητες».

Πηγή: ICS

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter