Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπεγράφη MOU μεταξύ ICS και SCA

0ΜΟΥ5

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και η Αρχή Διώρυγας του Σουέζ (SCA) της Αιγύπτου υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MOU) που καλύπτει βασικά ζητήματα που αφορούν τους διεθνείς πλοιοκτήτες και τις λειτουργίες της διώρυγας του Σουέζ.
Η ετήσια δέσμευση, η οποία υπεγράφη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στα κεντρικά γραφεία της SCA, θα αυξήσει την ανταλλαγή πληροφοριών και τις διαπραγματεύσεις για την κίνηση του παγκόσμιου εμπορίου μέσω της Διώρυγας. Θα ανοίξει την πληροφόρηση σχετικά με μακροπρόθεσμες στρατηγικές για την τιμολόγηση των διοδίων, την προστασία του περιβάλλοντος και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.
Το παρόν ΜΣ αντιπροσωπεύει την επισημοποίηση του διαλόγου μεταξύ ICS και SCA. Οι οργανισμοί ελπίζουν ότι θα οδηγήσει σε εις βάθος συνεργασία σχετικά με τις επιχειρησιακές και διαρθρωτικές πολιτικές της Διώρυγας, την ασφάλεια και την προστασία των διερχόμενα πλοία και την ενίσχυση των υπηρεσιών πλοήγησης, ρυμούλκησης και επισκευής.
Η συμφωνία ακολουθεί μια περίοδο στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, οι οποίοι βρίσκονται σε τακτική επαφή για την πανδημία Covid-19, και κατά τη διάρκεια της γείωσης του Ever Given το 2021.
Η Αίγυπτος τοποθετείται όλο και περισσότερο ως βασικό πρόσωπο στην απαλλαγή του ναυτιλιακού τομέα από τις ανθρακούχες εκπομπές και η χώρα θα φιλοξενήσει την COP27 αυτό το Νοέμβριο. Μια ναυτιλιακή αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του ICS έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στην Αίγυπτο για τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα για να συνεχίσει τον ουσιαστικό διάλογο για τη μετάβαση της ναυτιλίας στο καθαρό μηδέν.

Πηγή: ICS

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter