Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λειτουργικές επεκτάσεις στην Διώρυγα του Σουέζ

0Suez

Ένα έργο για την επέκταση τμημάτων της Διώρυγας του Σουέζ αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από δύο χρόνια εργασίας τον Ιούλιο του 2023, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) σύμφωνα με το Reuters.
Η SCA ανακοίνωσε επιταχυνόμενα σχέδια για την επέκταση του δεύτερου καναλιού και για τη διεύρυνση του υπάρχοντος καναλιού εκεί όπου το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given προσάραξε και έκλεισε την πλωτή οδό για έξι ημέρες πέρυσι.
"Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο του 2021 και αν θέλει ο Θεός θα τελειώσουμε τον Ιούλιο του 2023", δήλωσε ο πρόεδρος Osama Rabie στο περιθώριο εκδήλωσης στο Ντουμπάι.
Τα πλοία διέρχονται από το κανάλι σε συνοδείες και η επέκταση της δεύτερης λωρίδας θα αύξανε τη χωρητικότητα κατά έξι πλοία, είπε ο Ράμπι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα νοτιότερα 30 χιλιόμετρα του καναλιού, όπου προσάραξε το Ever Given, πρόκειται να διευρυνθεί κατά 40 μέτρα προς τα ανατολικά και να βαθύνει στα 72 πόδια από τα 66 πόδια, σύμφωνα με τα προηγούμενα ανακοινωθέντα σχέδια.
«Αυτό θα βελτιώσει τη ναυσιπλοΐα των πλοίων κατά 28% σε αυτό το δύσκολο τμήμα του καναλιού», είπε ο Rabie.
Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ και οι εταιρείες της ανέπτυξαν ολόκληρο το έργο, είπε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter