Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απειλή για τη «σκάτζα» πληρωμάτων η Omicron

0naytikoi

Υπάρχουν φόβοι στον ναυτιλιακό κλάδο ότι οι ναυτικοί θα πέσουν για άλλη μια φορά θύματα των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν πλέον ενεργοποιηθεί από περισσότερες από 50 χώρες από τότε που εντοπίστηκε η παραλλαγή Omicron στη Νότια Αφρική τον περασμένο μήνα.
Οι κυβερνήσεις φαίνεται να πηγαίνουν για το αρχικό εγχειρίδιο όταν ξέσπασε για πρώτη φορά η πανδημία τον Μάρτιο του 2020, δήλωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου.
Συνολικά 56 χώρες έχουν μέχρι στιγμής υποκινηθεί από νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ως αποτέλεσμα της νέας παραλλαγής, αν και δεν περιορίζουν όλες αμέσως τα πρωτόκολλα μετάβασης του πληρώματος.
Το ICS και η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές παρακολουθούν τις επιπτώσεις στις πτήσεις και εξακολουθούν να ανησυχούν ότι οι περιορισμοί στους εργαζόμενους στις μεταφορές θα ακολουθήσουν άμεσα.
Περαιτέρω ταξιδιωτικές συμβουλές από τον ΠΟΥ αναμένεται να δημοσιευθούν αυτή την εβδομάδα.
Οι ανησυχίες σχετικά με την επιστροφή σε πιο περιοριστικούς όρους έρχονται την στιγμή που η κατάσταση αλλαγής πληρώματος είχε αρχίσει να χαλαρώνει. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Neptune Declaration για την ευημερία των ναυτικών και την αλλαγή πληρώματος, τον Νοέμβριο σημειώθηκε ο χαμηλότερος αριθμός ναυτικών στο πλοίο μετά τη λήξη των συμβάσεων τους από τον Μάιο.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι ο αριθμός ναυτικών που επέβαιναν σε πλοία μετά τη λήξη της σύμβασής τους μειώθηκε σε 4,7% από 7,1% τον τελευταίο μήνα, ενώ ο αριθμός ναυτικών επί πλοίων για πάνω από 11 μήνες είχε επίσης μειωθεί σε 0,7% από 1,0%. Ο Neptune Indicator ανέφερε επίσης αύξηση 8,5 ποσοστιαίων μονάδων στα ναυτικά εμβόλια, από 41% το Νοέμβριο σε 49,5% το Δεκέμβριο, καθώς οι ναυτικοί αποκτούν όλο και μεγαλύτερη πρόσβαση σε εμβόλια.
Χώρες όπως η Σιγκαπούρη — ένας βασικός κόμβος ναυτιλίας και αλλαγής πληρώματος — έχουν ήδη κινηθεί για να περιορίσουν την είσοδο πλοίων από την Αφρική.
Το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης, μια κυβερνητική υπηρεσία που επιβλέπει τις επιχειρηματικές στρατηγικές, σε πρόσφατη εγκύκλιο απαρίθμησε επτά χώρες από τις οποίες τα σκάφη υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα.
Είναι η Μποτσουάνα, η Εσουατίνι, το Λεσόθο, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Νότια Αφρική και η Ζιμπάμπουε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter