Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα εταιρεία από την Diana Shipping, με spin-off

Diana Shipping

Την δημιουργία νέας εταιρείας μέσω της απόσπασης (spin-off) τριών από τα παλαιότερα πλοία του στόλου της, ανακοίνωσε η Diana Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η νέα εταιρεία, OceanPal Inc., αιτήθηκε την εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο και στον δείκτη Nasdaq, ενώ η η Diana θα της παρέχει αρχικό κεφάλαιο κίνησης 1 εκατ. δολαρίων και θα διανείμει τις κοινές μετοχές αυτής στους μετόχους της. Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε, επίσης, ότι παράλληλα με την ολοκλήρωση της συναλλαγής spin-off, θα διανείμει μέρισμα 0,10 δολαρίων ανά μετοχή. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 9 Νοεμβρίου.
Το spin-off για το 100% των μετοχών της OceanPal αντιπροσωπεύει μία σημαντική επιστροφή αξίας στους μετόχους μας, αντανακλώντας την ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιεί την ισχυρή ναυλαγορά ξηρού φορτίου. Η διοίκηση της Diana Shipping εκτιμά ότι η διανομή μίας ξεχωριστής, εισηγμένης εταιρείας ξηρού φορτίου με έμφαση στα παλαιότερα πλοία θα ενισχύσει την αξία των μετόχων, προσφέροντας μεγαλύτερη έκθεση σε βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις, ενώ η Diana θα συνεχίσει να εστιάζει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, σχολίασε, μεταξύ άλλων, η CEO της εταιρείας, Σεμίραμις Παληού.
Η Diana Shipping διαχειρίζεται συνολικά 36 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter