Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ώρα να αναγνωρίσουμε την αξία του τομέα του ξηρού χύδην φορτίου λέει η INTERCARGO

0Φαφαλιός

Καθώς ο Τύπος εκθειάζει την ποιότητα και την ευελιξία του στόλου του τομέα των χύδην φορτίων στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των σημερινών εμπορικών διαταραχών, ο Δημήτρης Φαφαλιός, Πρόεδρος της INTERCARGO, πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα να επαναξιολογήσουμε την εικόνα του τομέα των πλοίων χύδην φορτίου και να αναγνωρίσουμε τη δέσμευση των μελών της INTERCARGO σε μια ασφαλή, αποτελεσματική, υψηλής ποιότητας και περιβαλλοντικά υγιή βιομηχανία μεταφοράς χύδην φορτίου.


Τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες ναυτικούς και μεταφέρουν περισσότερο φορτίο σε πιο διαφορετικούς λιμένες από οποιονδήποτε άλλο ναυτιλιακό τομέα. Παραδίδουν βασικά αγαθά ακόμη και στους πιο απομονωμένους και μακρινούς λιμένες και προσαρμόζουν τα πρότυπα συναλλαγών τους, όπως υπαγορεύει η ζήτηση.
Σε ομιλία του στις εξαμηνιαίες συναντήσεις του οργανισμού στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Φαφαλιός τόνισε τη σημασία των ναυτικών στην αλυσίδα εφοδιασμού και το ρόλο που διαδραματίζουν στην άμβλυνση της πίεσης στο παγκόσμιο εμπόριο. "Αποτελεί σύνθετο παγκόσμιο ζήτημα, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βασιζόμαστε σε κατάλληλα εμβολιασμένους, διανοητικά και σωματικά κατάλληλους ναυτικούς για να συμβάλουν στη λύση. Οι παγκόσμιες δεσμεύσεις για συλλογική δράση είναι επιτακτικές για την επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης των ναυτικών και τη διατήρηση της κίνησης του παγκόσμιου εμπορίου", δήλωσε ο Φαφάλιος. "Ο συντονισμός ενός παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού για τους ναυτικούς αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα. Ενώ οι προσπάθειες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) και των παγκόσμιων ναυτιλιακών φορέων πρέπει να διεισδύσουν σε κάθε τομέα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, απαιτείται επείγουσα δράση εκτός της θαλάσσιας σφαίρας από τους ηγέτες της κυβέρνησης στο υψηλότερο επίπεδο, οδηγώντας τελικά στην αναγνώριση των ναυτικών ως βασικών εργαζομένων. Πρέπει να ελπίζουμε ότι η παγκόσμια κάλυψη του Τύπου που βλέπουμε θα το διευκολύνει αυτό" είπε.
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση, η Εκτελεστική Επιτροπή και η Τεχνική Επιτροπή της INTERCARGO συνεδρίασαν σχεδόν και αυτοπροσώπως στο Λονδίνο για δύο ημέρες, με τις συναντήσεις υπό την προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Φαφαλίου, του Αντιπροέδρου Σπύρου Ταράση, του Αντιπροέδρου Uttam Kumar Jaiswal και του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Tom Keenan.
Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης βρέθηκε η ανάγκη επείγουσας επίλυσης της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί στο πλαίσιο του COVID-19. Τα θέματα που συζητήθηκαν περιελάμβαναν επίσης πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) και το θεματολόγιο ESG· την πρόοδο εφαρμογής του DryBMS ως πρότυπο ποιότητας για τον τομέα του ξηρού χύδην φορτίου, την ασφαλή μεταφορά φορτίων, τα πρότυπα σχεδιασμού πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, τη διερεύνηση των απωλειών πλοίων χύδην φορτίου, τη διαχείριση του έρματος, τις επιπτώσεις του ορίου θείου στα καύσιμα και τις απειλές πειρατείας.
Η INTERCARGO επίσης παρουσίασε την Ετήσια Επισκόπηση 2020/2021 στα μέλη. Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Γ. Γκώνης δήλωσε: «Το σήμα ποιότητας της INTERCARGO αναγνωρίζεται ευρέως από τον κλάδο. Ευχαριστούμε τα μέλη μας - αποτελούμενες από περισσότερες από 220 εταιρείες με μέλλον από όλες τις 30 διαφορετικές χώρες - για τη συνεχή στήριξη των συλλογικών προσπαθειών του Συλλόγου μας προς όφελος του κλάδου μας και της εξυπηρέτησης των κοινωνιών γενικότερα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter